Kasteel van Onda, Castellon

Wat heel leuk is om te doen en wat zeker niet mag ontbreken bij het ontdekken van de provincie Castellon is het Kasteel van Onda.

Het Kasteel is een 11-eeuws islamitisch paleis en was voor militair gebruik, het is gelegen in het hoogste deel van Onda. Hier zat de commandopost en residentie van de officier van de sultan in islamitische tijden. Het gebrouw heeft in totaal 12 torens en heeft een oppervlakte van 1085m2,

Binnenplaats is Andalusische architectuur

De centrale binnenplaats heeft een Andalusische architectuur en aan de zuidkant is een vierkant zwembad gevestigd. In de binnenplaats werden aromatische kruiden verbouwd en was eveneens een tuin.

De echte entree tot het Kasteel bevindt zich aan de zuidoostkant. Het gebied buiten de toegang is omgeven door muren en torens, behalve op de zuidelijke flank. In dit gebied zijn de laatste en belangrijkste vondsten gedaan: de hoofdingang, een grote stortbak die deze constructie van water voorzag en een reeks bijgebouwen die als stallen moeten hebben gefunctioneerd.

Rondleidingen

Bezoek dit kasteel en geniet van het prachtige uitzicht op de vallei van Onda. Er zijn rondleidingen met een gids die u in 1.15 uur alles verteld over het kasteel. Maar het is natuurlijk ook mogelijk het kasteel te bezoeken zonder rondleiding.

Ontdek ook het historische centrum ende prachtige omgeving.