Japandi stijl is de nieuwste woontrend in 2023

Huh Japandi?…we horen het jou al vragen. Maar Japandi is op dit moment een van de populairste interieurtrends. Het is een combinatie van Japanse en Scandinavische designelementen, wat resulteert in een rustige en minimalistische stijl met aardse tinten en natuurlijke materialen.

In Nederland is Japandi nog niet echt bekend, maar het bestaat al jaren. En de verwachting is dat dit een nieuwe woontrend in 2023 gaat worden zowel in Nederland als in Spanje.

Minimalisme is ook populair in Spanje

Spanjaarden zijn gek op minimalisme en de rustgevende stijl van Japandi. Eenvoudige lijnen, neutrale kleuren en natuurlijke materialen passen goed bij de Spaanse levensstijl

De insteek van Japandi is een minimalistisch en lichte kleuren te gebruiken in het interieur. En dit alles komt natuurlijk uit Japan en ook Scandinavische invloeden. Eenvoudig en natuurlijke materialen voor decoratie en meubels.

japandi-woontrend-2023
Japandi woontrend

Neutrale kleuren en minimalistisch

Japandi-stijl meubels zijn vaak functioneel en praktisch, maar hebben ook een mooi ontwerp. De kleuren zijn meestal neutraal en aardachtig, zoals beige, grijs en bruin. Natuurlijke materialen zoals hout, wol en linnen worden vaak gebruikt voor meubels en decoratie.

Naast meubels omvat de Japandi trend ook decoratie en accessoires. Te denken is aan keramiek, aardewerk, kaarsen en planten in minimalistische potten.

japandi-decoratie
Japandi decoratie

Creëer ontspanning en rust in je huis

Japandi is populair omdat het een kalmerende en rustgevende sfeer creëert in huis. Het is een stijl die past bij mensen die houden van een eenvoudige, minimalistische levensstijl.

Japandi past goed bij een duurzame levensstijl, omdat natuurlijke en gerecyclede materialen vaak worden gebruikt in deze interieurstijl.

Waar Japandi stijl kopen?

Wij zijn zelf een voorstander van minimalistisch wonen en zijn dan ook helemaal enthousiast over deze stijl. Een rustige inrichting zorgt ook voor een rustige geest. En waar zou je deze stijl kunnen aanschaffen in Spanje?

Ikea onder andere heeft de Japandi stijl in het assortiment. Of kijk eens bij Jysk. En zoek eens op Google naar het woord Japandi.

japandi-estilo