Jachtseizoen in de Comunidad Valencia, hoe zit dat?

In augustus start het jachtseizoen weer in de Comunidad Valencia. Op bepaalde dagen zal er gejaagd worden op vossen en diverse vogels. Ook zullen er diverse hondenrassen assisteren waaronder de podenco die bekend staat om de snelheid. Vaak loopt het na de jacht niet zo goed af met deze honden en worden ze gedumpt.

Er zijn ruim 800.000 jagers in Spanje. En jagen op Donderdag, Zaterdag en Zondag. Ze mogen maar op vijf dieren per dag jagen en een jachtvergunning kunnen laten zien.

Bord Coto de Caza

Heb je bij een huis of langs de weg wel eens een bord zien staan met de tekst “Coto de Caza “? Dit betekent simpelweg dat het een jachtgebied is. Daar mag men gratis jagen, dit is vastgelegd in de Spaanse wet.

In deze wet is ook vastgelegd op welke dagen en tijdstippen dit gebeurd.

Heb je dus een huis in de bergen of op het platte land aangeschaft. Kijk dan niet gek op dat er zomaar jagers in de tuin komen. Want dat is toegestaan. Wat je kunt doen is er een hekwerk om heen plaatsen.

Coto privado de Caza

Een ander bord die je vaak tegen kunt komen is “Coto privado de Caza”. Dit is een privégebied waar men mag jagen. In dit gebied mogen gelicentieerde leden van de Federacion de Caza (Jacht federatie van de Comunidad Valencia) daar jagen.

coto-de-caza-privado
Coto Privado

Kalender voor de jacht

Er is dus vastgesteld in welke periode je op bepaalde dieren mag jagen. In de afbeeldingen hieronder is te zien dat er op bepaalde vogels tot 11 september gejaagd mag worden. Jagen op konijnen is van 17 juli tot 25 december. En wilde varkens van 1 september tot 28 februari.

Jachtfederatie van de Comunidad Valencia

Op de website van de Jacht federatie van de Comunidad Valencia staat alles over de jacht vermeld. Je kunt hier ook jachtcursussen doen. Zowel voor volwassenen als kinderen. Tevens worden wedstrijden en competities gehouden via deze federatie.

Cursussen die gegeven worden op verschillende locaties

  • Voorbereiding op het jacht examen, een verplichte vereiste volgens de regionale regelgeving.
  • Officiële cursus van landelijke jachtwacht (Civil Guard)
  • Officiële cursus Predator Control (Generalitat)
  • Officiële opleiding Sporttrainer Trainer van jachthonden (Consejo Superior de Deportes)
  • Organisatie en veiligheidscursus bij razzia’s.
  • Cursus Reserveren Beheer.

Om de tekst in het Nederlands te lezen, klik op de rechtermuisknop en ‘vertaal naar Nederlands’. De Website van de jachtfederatie www.federacioncazacy.com.

coto-de-caza
Coto de Caza