Huis kopen aan de Costa Azahar? Grijp je kans!

Vaak gebeurd het dat wij worden benaderd door lezers die zich af vragen waar ze nu heen moeten in Castellon en of het interessant is een (zomer) huis te kopen in deze regio.

Uiteraard kunnen wij niet namens iedereen spreken. Dit verschilt van persoon tot persoon. Wel weten we dat er op moment van schrijven 2 stadjes uitblinken in de kansen voor de (toekomstige) kopers van woningen en wel Moncofa en Almazora.

Moncofa (Moncofar)

Dit stadje of eigenlijk dorpje is niet ver gelegen van Valencia. Valencia ligt op ongeveer 20 autominuten afstand en is dus een ideale locatie voor mensen die naast het locale dorpsleven ook snel in een grote stad willen zijn. Moncofa had grote ambities en is veel gaan bouwen.

Er is veel geld geïnvesteerd in mooie wegen en parken maar door de crisis in 2009 is er veel niet afgebouwd. Juist dit schept veel kansen. Helemaal met aankomende nieuwe crisis willen de banken die de meeste woningen bezitten graag van hun aanbod af en is afdingen in de meeste gevallen goed mogelijk.

Wij kennen gevallen dat er woningen zijn gekocht met wel 50% korting op de vraagprijs. Er is steeds minder mooi aanbod dus niet te lang wachten! Moncofa heeft restaurants, winkels en dergelijke die het gehele jaar open zijn. Dus ook voor overwinteraars ideaal.

Almazora

Almazora is het eerste dorpje naast Castellon en redelijk rustig. Het is een typisch Spaans toeristen dorpje meet veel mooie woningen. Weinig of geen flatgebouwen. Complete eengezinswoningen met gemeenschapelijk zwembad al vanaf 55000 (op moment van schrijven).

In de zomermaanden is het er redelijk druk met Spaanse toeristen en in de winter heerlijk rustig. Castellon op 5 autominuten rijden maar ook Valencia is op slechts 40 autominuten nog te bereizen. Almazora heeft een zeer mooi strand met alle mogelijke faciliteiten.