HieliuM ijsfabriek: duurzaamheid vanuit het hart van Espadán

In de spectaculaire Sierra de Espadán in Almedijar maakt de ijsfabriek HieliuM het verschil. Met een unieke focus op duurzaamheid en ontwikkeling trekt het de aandacht van bewuste consumenten die waarde hechten aan een product van goede kwaliteit.

foto; Elperiodicomediterraneo

Natuurlijk presenteren ze met trots het duurzame productieproces. Het mineraalwater rechtstreeks uit de bron van Almedijar maakt het een duurzame productie. Elk ijsblokje is een rijkdom en zuiverheid vanuit de natuurlijke omgeving.

Ook is het ijs vrij van toegevoegde stoffen en bevat antioxiderende eigenschappen. Dit ijs is een pluspunt voor de gezondheid.

Productie met minimaal waterverlies

De CEO van het bedrijf, Manuel Igual, vertelt : “Bij andere ijs productieprocessen wordt tot 10 liter leidingwater gebruikt om 1 kilo ijs te produceren. Bij HieliuM gebruiken we slechts 1,1 liter mineraalwater. En dit betekent minimaal waterverlies.”

HieliuM streeft niet alleen een perfect product, ijsblokjes en gemalen ijs, maar denkt ook aan de lokale economie en zorgt voor werkgelegenheid. En dat is erg belangrijk voor de dorpen die leeglopen.

foto; Elperiodicomediterraneo.com

Het natuurlijke mineraalwater dat door HieliuM wordt gebruikt, is rijk aan antioxidanten en heeft een alkalische pH. En dat is een voordeel voor onze gezondheid.

Het verminderen van vrije radicalen helpt veroudering tegen en bevordert de spijsvertering.

In tegenstelling tot conventioneel ijs, zijn er geen toegevoegde stoffen aanwezig zoals chloor en fluoride, waardoor een pure en gezonde drinkervaring wordt gegarandeerd.

Verbeterde spijsvertering en voordelen voor de huid

Regelmatig drinken van mineraalwater heeft een positief effect op het spijsverteringsstelsel. 

Het bicarbonaat en magnesium dat in sommige mineraalwaters aanwezig is, kan maagzuur neutraliseren, waardoor een gezonde spijsvertering wordt bevorderd en problemen zoals indigestie worden voorkomen. 

Bovendien is voldoende hydratatie essentieel om de huid zacht,elastisch en gehydrateerd te houden. Mineraalwater is een zuivere en verrijkte bron van hydratatie en kan bijdragen aan een gezonder en stralender uiterlijk van de huid.

Te koop bij Consum en Charter

Vanuit de bergen van Castellón laat HieliuM zien dat het mogelijk is om duurzaamheid, kwaliteit en sociale betrokkenheid te combineren in een product dat zo alledaags is als ijs.

Verkrijgbaar in alle Charter en Consum supermarkten in Spanje. Met meer dan 870 verkooppunten laat dit je kennismaken met een klein stukje Sierra de Espadán.