Goedkoop uw huis verwarmen in Spanje

Gratis warmte met een luchtcollector.

In Spanje kan het in de winter erg koud worden. Als u een huis heeft in Spanje in de bergen of aan de kust dichtbij de zee weet u dat. Gelukkig vriest het niet aan de kust maar verwarming is zeker nodig.

Net als in Nederland gebruikt men om te verwarmen gas cv ketels, elektrische kachels en houtkachels. Heeft u een huis in Spanje dan is het zeker de moeite waard eens te kijken naar een lucht collector als bij-verwarming. Dat kan u zeker een besparing opleveren op uw kosten voor verwarming.

Wat is een luchtcollector?

Een luchtcollector is eigenlijk een heel eenvoudig product, eenvoudig te monteren en nagenoeg onderhoudsvrij. Heeft geen stroom nodig en werkt geheel zelfstandig met behulp van de zon.

De luchtcollector wordt gemonteerd aan de zuidkant tegen de muur of of een dak. U hoeft alleen een gat te maken van 10 cm voor de buis. De luchtcollector zuigt de schone lucht van buiten op en zorgt ervoor dat deze lucht door de collector loopt.

Ook zorgen de gepatenteerde lamellen zorgen ervoor dat deze van 10 tot wel 35 graden warmer uw ruimte ingeblazen wordt. Dat blazen gebeurd door een ingebouwde ventilator die ook op de zon loopt. Zelfs bij een beetje zon is er al een goed rendement meetbaar aanwezig. Als het te warm wordt in uw ruimte dan zal de meegeleverde thermostaat het systeem uitzetten.

Voordelen:

Een van de voordelen is dat de luchtcollector verse lucht naar binnen blaast. Schone lucht zorgt voor minder pollen, bacteriën, schimmels, vocht en andere ellende in uw huis. Dit doet hij geheel zelfstandig en automatisch met behulp van de zon. De zon is gratis. U verwarmt uw huis dus gratis.

Verder zal een kachel nog wel nodig blijven als er geen zon is. Maar als bij-verwarming zal hij zichzelf snel terugverdienen.

Naast dat de luchtcollector handig is in uw huis kan hij ook gemonteerd worden in uw schuur, garage, dierenverblijf, zomerhuis, boot e.d. Ook daar houdt u de lucht vers, warm en krijgen schimmels geen kans.

Meer weten? Kijk eens op de website van WarmteshopEU

 

 

mooicastellon-luchtcollector