Gigantische stoelen van vier meter hoog in de regio Castellón

Binnenkort verbindt de toeristenvereniging La Plana de l’Arc zeven dorpen die het integreert met zeven stoelen van vier meter hoog. Met als reden “een klein stukje route de Santiago” te maken. Elke stoel heeft een andere kleur.

Recreatie van hoe de gigantische stoelen eruit zullen zien die zullen worden geplaatst in de zeven dorpen van de Plana de l'Arc.

Deze zeven gigantische stoelen zullen dan ook in zeven gemeentes te zien zijn. En ze maken deel uit van de toeristenvereniging Plana de l’Arc. Hieronder de plaatsen waar het om gaat

  • Coves de Vinromà 
  • Torre d’en Doménec 
  • Vilanova d’Alcolea 
  • Benlloc 
  • Vall d’Alba 
  • Cabanes 
  • Vilafamés  

Toerisme aantrekken

Dit project heeft als reden om toeristen in de Plana Alta aan te trekken. En is bedoeld voor duurzaam toerisme. Carlos Jiménez uit Madrid van studio photoAlquimia heeft de opdracht gekregen om dit initiatief te ontwerpen. Hiermee wordt traditie, kunst en de wortels in het gebied gecombineerd.

Los creadores han intentado que las sillas se coloquen en lugares especiales en medio de la naturaleza.
Foto: Elperiodicomediterraneo

Het is een “identiteitssymbool”

Toen de twee architecten, Jiménez en Pilar Balsalobre in april dit gebied bezochten is het idee ontstaan. Ze maakten een “inspirerende reis” naar deze uithoek van de provincie Castellon.

“Het is een identiteitssymbool van het gebied en tegelijkertijd een element dat ons uitnodigt om even stil te staan en na te denken. Zeker nu in zo’n gekke internationale context “

Zaterdag 15 oktober is de presentatie van het project

Op zaterdag 15 oktober zal de presentatie zijn. Hier kan je dan alle zeven stoelen gezamenelijk zien staan. Vervolgens zullen ze worden verdeeld over de gemeenten.

Alles is vervaardigd van natuurlijk henneptouw en grenen in een werkplaats in Valencia. Vervolgens op 17 oktober zullen de stoelen geïnstalleerd worden over de gemeenten.

Kaart met de locatie van de zeven gigantische stoelen die in deze zeven steden van Castellón zullen worden geïnstalleerd.
foto Elperiodicomediterraneo Locaties waar de gigantische stoelen komen te staan

Collaboratieve kunstworkshop

Met een boot zullen deze mammoetstoelen worden vervoerd uit Alicante. Hierbij wordt 5000 meter touw gebruikt. Ook zal er hulp komen uit Valencia, Alicantie, Murcia en Madrid.

Otra recreación que da a entender el tamaño que tendrán las gigantes sillas.

Waar is de presentatie?

Deze openbare presentatie kan je zien op de Plaça dels Hostals in Cabanes. Dit is dan ook de enige keer dat je deze gigantische stoelen allemaal samen kunt bewonderen voordat ze verdeeld worden.

Vervolgens worden ze ver van het stedelijk gebied neergezet. Zodat ze een worden met de natuur.

Je kunt het eigenlijk zien als een soort openluchtmuseum. Wij gaan binnenkort deze reuzen stoelen van bijna drie meter hoog eens in het echt bewonderen.