Gezondheid en voeding in Spanje

In Spanje heb je al snel de neiging om veel en lekker te eten. En voor dat je het weet ben je een aantal kilo’s aangekomen. De broek past niet meer en je wilt straks ook wel lekker op het strand liggen in je badkleding.

Verleidingen zijn er overal om je heen in Spanje. Een heerlijk ijsje hier en een wijntje daar. Ook is de Paella op het terras heerlijk. Of wat denk je van een pizzapunt tijdens het boodschappen halen? Dit alles bij elkaar opgeteld ga je wel van groeien. Tenminste…als je er niet flink bij beweegt.

Want je kan wel lekker willen eten, bewegen is daarnaast ook belangrijk. In de winter kom je waarschijnlijk wel toe aan genoeg beweging maar in de zomer is het al snel te heet om ook maar iets te doen. Als je op vakantie bent dan geldt een uitzondering maar bij langer verblijf let dan even een beetje op.

Wat moet ik dan wel eten?

Wat je dan wel het beste kunt eten is om het af te wisselen met gezonde producten. Op de website bij Voedingsdeskundige staan een aantal leuke tips voor een gezond eetpatroon. Ook kan je je BMI berekenen en kijken naar handige basis kook tips.

Wil je in Spanje ook op je gezondheid letten zodat je nog wat langer kunt genieten? Hieronder staan alvast een paar tips

Wat je beter niet kunt doen

  • Onbewerkte voeding en geraffineerd
  • Geen extra zout, dit zorgt voor vocht vast houden
  • Geen boter op brood
  • Suiker in de koffie en thee
  • Teveel koffie drinken, vanwege het stofje cafestol

Wat je beter wel kunt doen

  • Minder of geen alcohol
  • Een taartje minder eten
  • Minder vlees eten, het advies is 500 gram per week
  • Beweeg zoals wandelen, fietsen, zwemmen, gymnastiek, yoga
buiten-in-beweging-spanje
Blijf in beweging

Dit zijn nog maar een paar tips. Wist je dat er in Nederland wel 9 miljoen mensen zijn met een chronische ziekte? Zoals bijvoorbeeld Diabetes, Hart- en vaatziekten, Overgewicht en noem maar op.

Voedingsdeskundige.nl heeft een aantal blogs geschreven over het aanpassen van het eetpatroon. Met een paar simpele tips kan je al enkele kilo’s afvallen. Daarnaast helpen geneeskrachtige kruiden ook ter ondersteuning van een aantal kwaaltjes.

Wist je dat….gezonde voeding voor een betere huid zorgt? Als je meer wilt weten bezoek dan eens de website van Voedingsdeskundige.

gezond-leven-in-spanje
Gezondheid in Spanje