Geneeskrachtige planten in biologische cosmetica uit Eslida

Geneeskrachtige planten kunnen verwerkt worden in Cosmetica. Omdat de vraag naar biologische en natuurlijke producten de afgelopen jaren gegroeid is, is de Coöperatie in Eslida gestart met biologische cosmetische producten.

Inheemse planten uit de Sierra Espadan

Oprichters van La Cas de la Luna Media, José Manuel Iriepa  en Lourdes Carlos hebben een passie hiervoor. Zij hebben het land bij hun boerderij verbouwd met allerlei inheemse planten die in de Serra d’Espadà voorkomt. Onder andere Rozemarijn, Tijm, Hypericum, Lavendel, Calendula en Salie. Maar ook Argan en Sesam.

Bewustwording van de burger over de effecten die bepaalde praktijken kunnen hebben op de evolutie van de klimaatverandering en vooral de positieve impact die hun consumptie heeft op de persoonlijke gezondheid zijn argumenten die het gebruik ervan bevorderen. 

30 jaar geleden gelanceerd

Bijna 30 jaar geleden kwamen ze uit Alcalà de Henares en Vitoria en lanceerden zij dit initiatief. je kunt wel zeggen dat het een “way of life” is, een manier van leven. Met de liefde voor Castellon begonnen ze hun land te ontwikkelen naar een duurzaam project. Daarbij richtten ze een cosmeticamerk op.

Zoals José Manuel zegt, is zijn toewijding aan de ontwikkeling van biologische cosmetische producten “niet gerelateerd aan mode, maar meer een gewetendaad, we beschouwen de ontwikkeling van het merk als een race over lange afstand”, en als resultaat van het werk Het is al drie decennia van succes. 

Massageolie van Rozemarijn en Hypericum

José Manuel is zegt “Vanaf het begin hebben we geloofd in de actieve principes van geneeskrachtige planten en in de loop van de tijd is aangetoond dat het werkt. Aangezien zelfs commerciële merken meer natuurlijke cosmetische lijnen zijn gaan creëren.” Het eerste product dat geboren werd in het laboratorium, was een massageolie gemaakt van Rozemarijn en Hypericum. 

Sindsdien zijn de aantallen van de producten fors gegroeid en inmiddels heeft La Casa de la Luna Media al meer dan 40 producten te koop. Deze zijn gericht op onder meer lichaamsverzorging, bad en douche of gezichtsverzorging. Eveneens crèmes, serums , lotions of traditionele zepen gemaakt met olijfolie.

eigen laboratorium

Eco-Plus-certificaat

De inzet en toewijding van La Casa de la Luna Media heeft er voor gezorgd dat ze het Eco-Plus-certificaat hebben ontvangen. Dit betekent kwaliteit en een hoge percentage biologische ingrediënten bevatten.

“Een groot deel van de geselecteerde planten is wild”, legt José Manuel uit, die beschrijft dat “het verzamelwerk handmatig wordt gedaan op het optimale moment en zonder ze te beschadigen, en het hele proces is van begin tot eind met de hand gemaakt.” 

Biologische producten Eslida verkrijgbaar in heel Spanje

De producten van het merk Eslida zijn te vinden in gespecialiseerde biologische cosmeticawinkels en schoonheidsspecialisten in heel Spanje. Zowel in grote steden als Madrid, Barcelona of Valencia, maar ook in de kleinere steden.

Een van de veranderingen die de coöperatie de afgelopen jaren heeft ondergaan. Is de verhuizing van het laboratorium van het bedrijf, die eerder in de Masía de la Luna Media zat. Nu vind je het bedrijf in een pand in het stedelijke centrum van Eslida. Hier kan je ook de producten van het merk kopen. Naar de webshop, klik op La Casa de la Luna Media.