Gemeenten Castellon zijn begonnen met het herstellen van de stranden

In het begin van dit jaar werd Spanje getroffen door storm Gloria wat de hele kust heeft vernield. Een maand na de start van het herstellen gooide het Coronavirus roet in het eten waarop alles moest worden stilgelegd.

Nu na zes weken is er aangekondigd om de kust in de provincie Castellon te gaan herstellen, in sommige gemeenten is dit al begonnen. In Benicàssim bijvoorbeeld is men al begonnen met het herstel.

Peñíscola heeft een lening aangevraagd en Oropesa al is begonnen met de wederopbouwwerkzaamheden van de kust van Morro de Gos. In Vinaròs heeft de kerkenraad ook actie ondernomen. Het wachten is op Costas om in de komende dagen in het gebied op te treden vanaf de monding van de rivier de Cèrvol tot het gebied van Punta de Els Cossis, waar de aanleg van een golfbreker is gepland.

Alles zal veranderen door het Coronavirus en de manier waarop we van de stranden van Castellón aan de Costa de Azahar kunnen genieten.

Almenara, een van de zwaarst getroffen kustlijn

Verder naar het zuiden, in Moncofa, heeft de gemeenteraad nog geen nieuws over de kusten. Vanuit de kerkenraad wordt er meer dan 50.000 euro geïnvesteerd in het herstellen van alle schade. In Almenara, een van de zwaarst getroffen kustlijn wordt ook gewacht op wat er besloten gaat worden.

Er is nog niet exact bekend hoe het komende strandzeizoen er uit gaat zien en hoe we op het strand kunnen gaan liggen. Wel worden er diverse markeringen worden geplaatst om afstand te houden, maar de burgemeesters zijn hier nog druk mee bezig.

Valencia
Valencia