FIB festival, Benicassim

Festival Internacional Benicassim (FIB) is een jaarlijks festival die gehouden wordt in de badplaats Benicassim. Dit vier daagse zomerse festival in Juli is een belevenis op zich. Bekende artiesten treden hier op zoals Lost Frequencies, Justice en Love of Lesbian.

Sinds de oprichting in 1995 is het een steeds populairder feest geworden in de Valenciaanse gemeenschap. Bedacht door twee broers uit León.

Dit feest is tevens een van de grootste met een internationale uitstraling. Niet alleen Spanjaarden komen hier op af, ook bezoekers uit de naast gelegen landen. Muziek zoals pop, rock, indie, elektronische en andere soorten op dit festival.

Daarnaast zijn er ook andere activiteiten zoals; theater, mode, bioscoop. De ruim 140.000 bezoekers kunnen dus diversiteit verwachten in Benicassim.

Er zijn twee soorten entree tickets verkrijgbaar

Vanaf €59,99 en een vip ticket is er vanaf € 114,99. Met dit vip ticket heb je naast toegang tot alle concerten ook toegang tot de VIP ruimte. Hippe chill out ruimtes en gezellige barretjes.

Kamperen

Kamperen is mogelijk met je eigen tent. Of een voorgezette tent huren op de naastgelegen Glamping. Daarnaast is er de Villacamp op een paar kilometer van het festival. Hier zijn ook al tenten voor je opgezet.

Met een strand en restaurants in de buurt is dit goed vertoeven. Op de Vilacamp mag dus alleen worden gekampeerd in een reeds opgezette tent.

camping-fib-benicassim

Hoe er te komen

Benicassim ligt op 87 kilometer van Valencia en op 12 kilometer van Castellon de la Plana. de dichtst bijzijnde vliegvelden zijn Reus, Barcelona, Castellon en Valencia. Het festival terrein ligt aan de N340 bij kilometer 986.300. Er zijn diverse verwijzings- borden.

Meer informatie, tickets, datum en line up is te vinden via FIB Festival Benicassim

fib-castellon
Foto www.rusticmed.es/fib/