Eslida

Eslida ligt in een prachtige omgeving in het natuurgebied Sierra de Espadan, het dorp telt 800 inwoners en heeft een oppervlak van 18km2 en op 381 meter boven zeeniveau. Dit gezellige dorpje ligt ingeklemd tussen de bergen in een prachtig groen gebied. Het ligt op maar 33 kilometer van Castellon.

Ideaal voor wandelaars

Wandelaars kunnen hier hun hart ophalen want er zijn fraaie wandelpaden. Het mediterrane klimaat zorgt ervoor dat u hier het hele jaar kunt doorbrengen.

De oude muren zijn behouden gebleven en zo ook hun namen Portal Vell, de Portal Nou, Teixidors en Verge dels Dolors. In een van de winkeltjes kunt u heerlijke honing kopen die uit het gebied komt.

Het stadhuis op Plaça de l’ajuntament bestaat sinds 1868. Het oude kasteel ligt op de hoogte van 442 meter op de CV219 tussen Chovar en Eslida. Deze is in tijden gebouwd van de islamitische overheersing.

Overnachten in Eslida

Overnachten is mogelijk in een Casa Rural.

Casa Rural, La Casa del Teix een landhuis met 2 slaapkamers, midden in het dorp gelegen. Er is Wifi, Airconditioning aanwezig. De prijs voor 2 personen is vanaf €130,–. in de omgeving kunnen prachtige wandelingen worden gemaakt.

Meer informatie en prijzen, La Casa del Teix