Els Estanys de Almenara

Els Estanys de Almenara is een prachtig natuurgebied in de gemeente Castellon, Almenara gelegen op circa 30 minuten van Valencia. Voorheen een moerasland en wordt nu gevormd door drie lagunes. Rondom het meer zijn prachtige wandelingen te maken en fietsen is eveneens mogelijk.

Prachtige Flora en Fauna

Het water komt voornamelijk uit de Sierra de Espadán en op de berg is er een prachtig panoramisch uitzicht op de drie lagunes, de flora en de vogels. Deze berg heeft een geschiedenis omdat hier eeuwenlang gewoond werd. Archeologische overblijfselen zijn hier het bewijs van.

Veel Spanjaarden gaan hier in het weekend of met feestdagen naartoe om te picknicken, er is namelijk een barbecue plaats aanwezig, wandelen, vissen en te combineren met het nabijgelegen strand van Casablanca. Spanjaarden brengen hier de dag door met familie en vrienden. In de zomer is het restaurant geopend waar geluncht kan worden.

Mooie wandeltocht door het gebied

Een mooie wandeltocht kan worden gemaakt langs het water en meteen genieten van de flora en fauna die dit gebied herbergt. Voor vogelaars zijn er diverse observatiepunten geplaatst om de vogels te bekijken. Vissen is eveneens mogelijk in dit gebied.

Ooit werd er in het gebied Els Estanys rijst geteeld net zoals in Albufera, maar is verdreven door de komst van de teelt van o.a. Sinaasappelbomen en Meloenen. Het gebied is losgekoppeld van de zee vanwege de stedelijke ontwikkeling. De Marjal de los Ullal met 1.486,76 hectare beslaat parallel aan de Middellandse Zeekust verdeeld in de gemeenten Almenara, Moncofa, Chilches, La Llosa, Quartell, Benavites en Sagunto.

Mocht u nieuwsgierig zijn geworden, het is zeker de moeite waard om hier eens een kijkje te komen nemen. Voor de routebeschrijving klik hier