Filmpaleis te koop in Benicarlo van ruim twee miljoen euro

Het vooraanstaande huis ontworpen door de prestigieuze architect José María Franquet in Benicarló is op zoek naar een koper

Als je 2.100.000 euro hebt en op zoek bent naar een paleisje met veel geschiedenis in de provincie Castellón. Dan moet je zeker even verder lezen.

De prijs die is vastgesteld voor de aankoop van het Fontcuberta paleis in Benicarló, een voornaam gebouw ontworpen door de prestigieuze Catalaanse architect José María Franquet Martínez. 

De eigenaren van het pand hebben het pand tien jaar geleden te koop gezet voor 4.250.000 euro. En nu is het op de markt voor de helft van de prijs.  

Het land heeft een oppervlakte van 10.800m2 en er staan twee gebouwen op.

Villa Luisa met een oppervlakte van 452m2 en bestaat uit

  • eetkamer, kantoor, kantoor, bijkeuken, servicekamer, keuken , wasruimte, woonkamer met open haard, strijkkamer, kasten, 4 slaapkamers en 2 badkamers. 

En Villa Ana María, bekend als Palacete Fontcuberta met een oppervlakte van1208m2.

Ontworpen door Salvador Foncuberta

Dit is een van de laatste overblijfselen van de gouden eeuw van Benicarló , waarin de gemeente een bloeiende industrialisatie kende en de bakermat van de vooruitgang was. Het landhuis werd in 1943 ontworpen voor de industrieel Salvador Foncuberta en werd gebouwd in 1952.

Interior de la majestuosa vivienda.
Interieur van het majestueuze huis. Elperiodicomediterraneo

Het Fontcuberta huis bewaart binnenshuis een groot deel van de geschiedenis van de familie en de gemeente. 

Gebruikt voor film Life is Wonderful

En de voortreffelijkheid van de binnenhoeken diende ook als cinematografisch decor, aangezien in dit landhuis de film Life is Wonderful (1955) van Pedro Lazaga werd opgenomen.

Was ook te zien in tentoonstelling van Mucbe

Benicarló heeft ook de mogelijkheid om dit architecturale juweeltje onder de aandacht te brengen niet over het hoofd gezien en in 2006 organiseerde de Mucbe een tentoonstelling gewijd aan het bekende werk van de architect uit Tortosa. 

De tentoonstelling werd gezamenlijk georganiseerd door de gemeenteraad van Benicarló en het officiële college van architecten van Catalonië, Ebro-afbakening. En bestond uit 45 originele plannen van het gebouw dat Franquet ontwierp.

Juist in dat jaar overwoog de gemeente zelfs om het pand te verwerven om het gemeentelijk vermogen uit te breiden. Maar deze optie werd uitgesloten en de woning is tegenwoordig te vinden op woningsites zoals Idealista.

Interior de la majestuosa vivienda.
Interieur van het majestueuze huis. Elperiodicomediterraneo

Heb je altijd al in een groot paleis willen wonen. Ga hier dan eens kijken.