Een Drive-In avond onder de sterren van Burriana

De première gisteravond van de eerste drive-in bioscoop in de provincie, gepromoot door het Ministerie van Toerisme van de gemeente Burriana als een vrijetijdsinitiatief voor deze atypische zomer die gisteren begon met de film La, La, Land, was wel een groot succes te noemen.

Het idee om filmvertoningen buiten te laten plaatsvinden en ervan te kunnen genieten vanuit het voertuig zelf wekte enorme verwachtingen bij zowel de inwoners van de stad als bij andere gemeenten in de omgeving.

Plaats voor ongeveer 90 voertuigen

Gezien de commotie die met dit type bioscoop is ontstaan, heeft de kerkenraad afgelopen donderdag op sociale netwerken aangekondigd dat het nodig is om vooraf te reserveren bij het toeristenbureau van l’Arenal of telefonisch om toegang te krijgen tot de locatie, die plaats biedt aan ongeveer 90 voertuigen.

Zaterdagochtend waren de plaatsen al reeds uitverkocht, wat de wethouder van toerisme, Sara Molina, zeer positief waardeert: “De ontvangst is zeer goed geweest, zowel bij de buren van Burriana als bij mensen uit nabijgelegen steden, wat ons dichter bij de nabijheidstoerisme dat we zochten bij het programmeren van deze activiteit”.

Degenen die niet van de eerste voorstelling konden genieten, zullen op een van de volgende weekeinden een optie hebben met: Hotel Transilvania 3, op 19 juli. Campeones, op 26 juli. Dit alles vindt plaats op dezelfde plek, L’Arenal beach, Zondag om 22.30 uur

Het ontbrak aan niets, ondanks de regen die tegen de avond kwam die voor een eventuele annulering zou kunnen zorgen ging de voorstelling toch door.

Rond 21.00 uur arriveerden de wagens op het terrein. Deze werden goed gecontroleerd op reservering en registratie om de capaciteit niet te overschrijden.


Beetje bij beetje veranderde het gebied naast de oude camping in iets dat leek op een bioscoop, behalve dat toeschouwers in plaats van stoelen een beperkte ruimte op de grond hadden gereserveerd waar ze hun voertuigen konden achterlaten om plaats te nemen op stoelen met tafels. Daarnaast was het gebied voorzien van alle getroffen beveiligingsmaatregelen.

Popcorn vervangen door Diner

Popcorn, een onvermijdelijk ritueel om van de Cinema te genieten, werd vervangen door het meest zondagse diner: sandwich, iets om te snacken en te drinken. En tegelijk met het openen van deuren, begon de voorstelling om het wachten minder saai te maken.

Met als verrassing: de finale van het WK 2010 tussen Spanje en Nederland, waarvan 10 jaar op zaterdag werd gevierd. Het resultaat, bij iedereen bekend en opnieuw gevierd.

La La Land

En als finale begint de film La, La, Land. De stoelen zijn verplaatst en de ogen zijn naar het midden gericht. De noten en choreografie van Another Say of Sun, die te horen was via grote luidsprekers of een speciaal radiostation, vormden het initiële ritme voor de projectie.

Ondanks de regen genoot Burriana van een filmavond, of liever een drive-in-film, met vrienden.

Deze film inclusief diner was een succes te noemen onder de sterrenhemel.

Drive-In-Burriana
Burriana, Drive in bios