E-scooter huren in Castellon of Valencia

Valencia of Castellon ontdekken op een Elektrische scooter dat is toch heerlijk? Vooral op warme dagen heerlijk uitwaaien op de scooter.

Het bedrijf Blinkee.city is ontstaan door drie vrienden in Polen die elke keer vast stonden in het verkeer en dat helemaal zat waren. Ze gingen om tafel zitten om te brainstormen en de scooters werden in 2017 in Warschau gelanceerd. Op dit moment rijden de e-scooters in een aantal landen waaronder: Polen, Zweden, Roemenie, Kroatie Malta en Spanje.

E-Scooter in Castellon

Sinds 16 augustus 2019 rijden er 75 Elektrische Scooters in de omgeving Castellon de la Plana. In plaatsen zoals Vila-Real, Almassora en Benicàssim zijn ze te huur. De scooter heeft een 3.1kW motor, een twee persoons buddyseat, voetsteunen voor de passagiers, usb-aoplaadpoort en een voorhaak voor tassen en kleine pakketten.

E-Scooter in Valencia

Sinds Augustus 2018 is Blinkee.city begonnen met 40 scooters, maar dit aantal zal worden uitgebreid al naargelang de gemeente dit wil. In Valencia en de omliggende plaatsen Mislata, Burjassot en Alboraya kunnen deze e-scooters worden gehuurd.

Hoe gaat het in zijn werk?

Door het downloaden van de app blinkee.city en te registreren is na ongeveer 24 uur is je account geactiveerd. Met de app kan je vervolgens de dichtstbijzijnde scooter vinden en boeken, dit moet wel binnen 15 minuten gebeuren. Vervolgens via de app de scooter van het slot halen, de helm pakken en kan je er op wegrijden. Elke scooter is uitgerust met twee helmen in verschillende maten.

Er hoeft alleen betaald te worden voor het moment van reizen.

Wat zijn de kosten?

De E-scooter is te huur voor 24 uur en kost maximaal € 33,– of €0,22 per minuut. Voor studenten is het tarief lager namelijk € 0,19 per minuut. Voor senioren van 65 plus geldt een korting van 15%.

Op het eind zet je de scooter weer in de gemarkeerde zone, de helm wordt weer in de scooter opgeborgen en in de App aangeven dat je gestopt bent.

Blinkee-City-E-Scooter