Drunchen, weet jij al wat dit is?

Drunchen is trending in Spanje en steeds meer restaurants springen hier op in. We kenden natuurlijk al de brunch, wat een afkorting is van Breakfast en Lunch. De Brunch wordt genuttigd in de late ochtend tegen de middag aan. Eigenlijk is het overgewaaid vanuit New York. De Drunch daarentegen kan beschouwd worden als vroeg Diner.

De Drunch wordt in de vroege middag genuttigd en is de afkorting van Diner en Lunch. Vooral in deze Covid19 periode waarbij de meeste restaurants tot 18.00 uur geopend zijn is dit ideaal en een prima oplossing.

De Drunch is echt een nieuwe trend aan het worden. Hierbij moet wel even vermeld worden dat het in Spanje per regio verschild met de openingstijden en dus in de regio Valencia de tijden tot 18.00 uur aangehouden wordt.

drunch-familie-castellon
Drunch, gezellig met familie

Maaltijd tussen een Snack en Diner

Je kunt het zien als een maaltijd tussen een snack en het diner, maar het is veel meer en uitgebreider dan een snack en minder formeel dan het diner. In Spanje worden kleine hapjes en een drankje gebruikt. Ideaal als je dus laat opstaat.

Spanjaarden nemen hier vaak een Gin Tonic of een speciaalbiertje bij. Het is tevens mogelijk om er een Cocktail bij te nuttigen. We kennen natuurlijk ook de traditionele high tea en dit is een soort aftakking daarvan.

In de Comunidad Valencia zijn veel restaurants hier op ingesprongen en bieden de Drunch elke dag aan of een keer per week. In het filmpje hieronder van Espana Directo wordt uitgelegd wat het is en wat je krijgt.