De tolbadge, ideaal op reis naar de Costa del Azahar

Wij van MooiCastellon reden tot voor kort vaak met de auto van Nederland naar de Costa del Azahar heen en weer en ontdekten hierbij de handige tolbadge van de ANWB. Deze hebben we snel aangeschaft bij de dichtstbijzijnde winkel en hebben ontdekt dat dit echt ideaal is onderweg bij de tolpoorten.

Zowel in Frankrijk als Portugal hebben we goede ervaringen opgedaan en scheelt een hoop tijd.

tolbadge
Snel door de tolpoorten

Waarom de tolbadge aanschaffen?

De tolbadge is ideaal als je gaat reizen door Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal om snel langs de tolpoorten te kunnen zonder te rommelen met kleingeld en/of pasjes. Aanschaffen doe je bij een winkel van de ANWB voor de leden is de prijs € 17,95 en voor ‘niet’ leden € 19,95. De kosten bij gebruik zijn € 3 per maand.

De badge wordt achter de spiegel geplakt en bij het naderen van het tolpoortje zal een piep te horen zijn en zwaait de arm omhoog en kan je weer verder rijden.

In Spanje zijn er aparte rijstroken en aangegeven met een blauwe cirkel met een “T” –logo.

Bip &Go

Naast de ANWB is er Bip&Go waar je een abonnement van €16 per jaar voor betaald. De eenmalige aanschafkosten zijn €10 Dit is handig als je tenminste 1x per maand over de tolwegen rijdt. Doe je dit een paar keer per jaar dan kan je ervoor kiezen om 1,70 euro per maand in Frankrijk te betalen. €2,50 per maand in Spanje, Portugal en Italië. Tevens te gebruiken op parkeerterreinen.

Meer info en aanschaf is op deze website te vinden bipandgo.nl of bestellen via AREA.

De tolbadge is persoonlijk

De tolbadge is gekoppeld aan je kentekennummer en je bankrekeningnummer en de kosten worden automatisch van je rekening afgeschreven eind van de maand. En als je geen gebruik maakt van de badge dan kost het niets. Bij de aanschaf van een nieuwe auto kan je eenvoudig bij je aangemaakte account het kenteken aanpassen. Dus op je persoonlijke account kan je bekijken wat de tarieven zijn en hoeveel je hebt gereden.

Heb je een Spaanse auto dan kan je het kenteken dus eveneens gemakkelijk in je account aanpassen.

Als je met je camper, caravan of aanhanger door de tolpoort rijdt dan zal deze automatisch berekenen welk voertuig er door het poortje rijdt. Als je met de motor rijdt dan is de tolbadge eveneens geschikt, je plaatst de badge dan aan de binnenkant op een scherm.

Parkeergarages en terreinen

De tolbadge is eveneens ideaal om te betalen bij parkeergarages en parkeerterreinen. Je hoeft hier niet te rommelen met pasjes of kleingeld. Dus daarom is de aanschaf van de badge al ideaal vinden wij. Want je kunt bij circa 300 parkeerterreinen terecht.

Veel voordelen om snel door de tolpoorten te rijden

  • Tijdbesparend
  • Ideaal in Frankrijk, Spanje, Italie, Portugal
  • Eenvoudig aanschaffen
  • Voordelig in gebruik
  • Simpel gegevens wijzigen in je persoonlijk account
  • Geschikt voor auto, caravan, camper, motor
  • Zowel voor leden als ‘niet’ leden verkrijgbaar bij de ANWB

Doe dus net als wij als je ook snel en makkelijk door de tolpoorten wilt rijden en schaf deze badge aan bij de anwb.

tolbadge
foto ANWB