De grotten van San José in Vall d’Uxo

Ontdek de regio Valencia met de grotten van San José in Vall D’Uxo. In de provincie Castellon is deze ondergrondse en langste rivier van Europa te vinden. De grot is namelijk 2750 meter lang.

De langst bevaarbare rivier in Europa

De rivier loopt door natuurlijke grotten en heeft de grootste uitholling van heel de provincie Castellon. Het is de langst bevaarbare rivier in Europa.

De grotten zijn 9000 jaar geleden ontdekt maar ontstaan zo’n 250 miljoen jaar geleden. De ontdekking kwam door archeologische overblijfselen en muurschilderijen. De temperatuur in de grot is altijd ongeveer 20 graden, dit om de grot zo goed mogelijk te behouden. Maar het is erg aangenaam in de grotten, lekker koel en nooit te warm.

De grotten zijn voor het publiek in 1929 geopend en sindsdien is er een toeristische transformatie ondergaan. Heden ten daagse worden er nog steeds exploratiewerkzaamheden en speologische werkzaamheden uitgevoerd.

Varen door de grotten

In de grotten is het mogelijk met een boot met een schipper als gids of kayak er doorheen te varen. Bij binnenkomst van de grot heb je het idee zo een roman van Jules Verne binnen te stappen. Deze magische grotten voelen aan als het midden van de aarde.

De hoofdingang van deze grotten bevindt zich bij het natuurpark Sierra de Esapdán. Bij het park zijn eveneens overblijfselen te bekijken. Bovenop de berg is er een prachtig uitzicht over het landschap.

In deze omgeving zijn mooie wandelroutes en bij het park zijn een aantal horecagelegenheden om even de innerlijke mens te verzorgen. Bovendien is er een zwembad, een speeltuin en een picknick plaats.

Meer informatie (engelstalig) is te vinden op de website van Coves de Sant Josep

Coves Sant Josep