De 10 beste stranden in Castellón … volgens bezoekers Tripadvisor

Tripadvisor is een van de grootste en belangrijkste reisplatformen ter wereld waarop reizigers hun indrukken kunnen achterlaten van de bestemmingen die ze bezoeken. 

Hieronder zijn de 10 beste stranden in de provincie Castellon aan de Costa Azahar beschreven van toeristen die deze stranden hebben bezocht. Tevens zijn deze stranden zeer populair onder de Madrilenen en toeristen uit Zaragoza. Elke zomer komen ze de stranden aan de Costa de Azahar bezoeken.

10. Torrenostra ( Torreblanca )

Playa de Torrenostra, en Torreblanca.
Torrenostra-strand, in Torreblanca

 De toeristen die hier zijn geweest beschrijven het als volgt “Een stedelijk en breed strand, met twee lange golfbrekers die het water ondersteunen en ideaal maakt om te zwemmen”. Dit is hoe ze dit strand beschrijven die de Q for Quality- prijs en de blauwe vlag heeft

Een extra attractie is dat het in het zuiden grenst aan het natuurpark Prat de Cabanes. “Als je met het gezin wilt uitrusten, is het de perfecte plek. Heel erg rustig en volkomen vertrouwd gebied. Wie hier ooit is geweest zal zeker nog eens terugkomen”, zegt bezoeker Michelinii uit Zaragoza.

9. Fora Forat ( Vinars )

Playa Fora Forat de Vinaròs.
Fora Forat de Vinar’s strand. 

Dit is een van de twee stranden met de blauwe vlag die Vinaròs heeft (het andere strand is Fortí). Het wordt omgeven door palmbomen en is toegankelijk vanuit het stedelijk gebied via een wandeling met dezelfde naam . Het heeft een badplaats voor mensen die mobiel beperkt zijn. “Geen grote mensenmassa’s, zacht zand en schoon water kan iedereen in alle rust baden”, benadrukt Mari A uit Rocafort.

8. La Concha ( Orpesa )

Uno de los grandes alicientes del municipio es el columpio acuático ubicado en la orilla de la playa de La Concha, el primero de España.
de waterschommel aan de oever van het strand van La Concha

Een van de meest symbolische stranden in de provincie Castellon is Oropesa, La Concha vanwege de vorming van een baai en omdat het een van de meest bezochte stranden is door toeristen. In de zomermaanden aan het strand aanwezig zijn, is bijna een onmogelijke missie als je niet erg vroeg opstaat. Kom dus op tijd om een plekje te vinden.

Oropesa strand is dan ook een van de meest aantrekkelijke stranden voor toeristen, waaronder de eerste waterschommel in Spanje, gelegen in het water en nog niet zo lang geleden geplaatst. “We zijn getroffen door de netheid, de orde en de uitzonderlijke maatregelen vanwege de huidige situatie. We voelen ons veilig en comfortabel”, verteld deze bezoeker CIBellamata uit Madrid.

7. Morrongo ( Benicarló )

Bañistas en Benicarló, en la playa del Morrongo.
Zwemmers in Benicarló, aan het strand van Morrongo. MARIA JOSÉ SÁNCHEZ

Een stadsstrand ten zuiden van de haven, het is een van de 50 stranden aan de Valenciaanse kust die hebben verzocht om lid te worden van het netwerk van rookvrije (playas sin humo) stranden om roken op het zand te verbieden. Het valt op door de vele diensten die er aangeboden wordt en omdat het aangepast is voor gebruikers met beperkte mobiliteit. 

” Dit is een strand met fijn zand, die veel ruimte biedt tussen de boulevard en de zee. Met zeer helder en schoon water, een zeer zachte helling waardoor je niet meteen in diep water bent, maar langzaam afloopt”, zegt Anciga uit Navarra.

6. Pinar ( Castello )

Playa del Pinar
Pinar strand

Dit strand vinden wij ook erg mooi en je vindt dit aan de noordelijke grens van de haven van Castelló aan de overkant van de Camino de la Plana. Een groot voordeel is het brede strand, met dus veel ruimte. De herinrichting van het kustpark, welke een zeer groene omgeving, zoveel als mogelijk zeer natuurlijk is gehouden, had daar destijds veel mee te maken . 

De in Barcelona gevestigde EVAMCE66 noemde het als voorbeeld dat “we over het algemeen veel meer van de stranden in Castellón hielden dan in de provincie Valencia.”

5. Noord (Peñíscola)

El sábado ya se registró calor --playa de Peñíscola-- pero este domingo el mercurio ascendió más.
Peñíscola strand – maar deze zondag steeg het kwik meer. MARÍA JOSÉ SÁNCHEZ

“Het strand van Peñíscola bij uitstek”, zoals aangegeven op de pagina van het toeristenbureau van Castellón. Het is zeer uitgestrekt, aangezien het ongeveer vijf kilometer lang is.

De gemeenteraad heeft onlangs ook een aanzienlijke investering aangekondigd om meer hellingen mogelijk te maken, douches te renoveren, bewegwijzering en bewegwijzering te verbeteren en uit te breiden. De openbare toiletten zijn eveneens vernieuwd en verbeterd. Raúl Casasola uit Oviedo verteld erg enthousiast . “Niet te missen, het is een paradijs”.

4. Heliopolis ( Benicassim )

Vecinos y empresarios de la zona sur (playa Heliópolis) urgen la instalación de internet de alta velocidad antes del verano para no sufrir incidencias.
Bewoners in het zuidelijke gebied (strand van Heliópolis) dringen aan op installatie van snel internet voor de zomer om incidenten te voorkomen. bron Elperiodicomediterraneo

Het wordt doorkruist door een uitgebreide promenade, waar de zwemmer onder andere kan genieten van de Bibliotheek van de Zee.Er is ook een verhuurstand voor parasols, hangmatten en schaatsen, een bootgedeelte en verhuur van surfplanken, gymnastiekactiviteiten op het strand , bioscoop … Bovendien zal het deze zomer voor het eerst in vele jaren drie strandbars hebben . De Ecuadoraanse expatriator69 definieert het als een ‘spectaculair zandstrand met een eeuwigdurende blauwe vlag’.

3. Pebret en Russo (Peñíscola)

Imagen de la playa del Pebret.
Afbeelding van het kiezelstrand.

Het kiezelstrand en het Russo-strand is een van de weinige zandstranden in het natuurpark Serra d’Irta. Het is er niet zo druk. Met een lengte van 280 meter lang en een oppervlakte van 5.600m2 fijn zand. Het mooie zandstrand is voorzien van prullenbakken, signalisatie, politie en schoonmaakdiensten. “Prachtige baaien weg van het toerisme“, verteld hij enthousiast aan FOTOGENIA VIC uit Madrid.

2. Gurugú (Castelló)

Bañistas en la playa del Gurugú.
Zwemmers op het Gurugú-strand

Het is de naast El Pinar naar het noorden. Het gaat van de kruising die bestaat op de Camino de la Plana naar de monding van de Río Seco, iets meer dan een kilometer. Met fijn zand en omgeven door een aangelegde promenade, is het een zeer druk semi-stedelijk strand. 

Een van de belangrijkste attracties zijn de strandbars die elk jaar in het zand te vinden zijn . Het heeft een blauwe vlag, de Q voor toeristische kwaliteit en EMAS-accreditatie. Uit Madrid afkomstig bezoekster Samantha Garç zegt duidelijk: “Dit is mijn favoriete strand”.

1. Morro de Gos (Orpesa)

“Ten noorden van Orpesa ligt dit lange strand, met wit zand, en ideaal voor het beoefenen van watersporten”. Dit is hoe de Tourist Board het best beoordeelde strand van Castellón op Tripadvisor beschrijft. Een twee kilometer lang, in het zuiden begrensd door La Concha en in het noorden door Amplàries.

Met een zeer gezellige promenade met terrassen en bars. In de zomer is het erg druk, zegt bezoekster ClaudiaO , uit Madrid, al acht jaar op rij te bezoeken ze deze prachtige plek.

Playa de Morro de Gos, en Orpesa.
Morro de Gos (Orpesa)

Alle foto’s en informatie zijn afkomstig uit El Periodico Mediterraneo in samenwerking met Tripadvisor.