Dag van de paella Benicassim 20 januari

Dag van de paella, dia de la paella vindt plaats in Benicàssim als onderdeel van de viering van de patroonheilige festivals van San Antonio Abad en Santa Agueda. Dit festival viert men al meer dan 30 jaar. En er worden op deze dag wel meer dan 1.500 paella’s bereid. Ook komen er altijd veel bezoekers, ruim 25.000, op af.

Inwoners, toeristen en bezoekers nemen deel aan deze gastronomische traditie die dit typische Valenciaanse gerecht bereiden. Overdag in een feestelijke en gezellige sfeer proeven van hun eigen gemaakte paella.

Het langverwachte sociale evenement vindt plaats op 20 januari in de onderstaande straten

  • Calle Santo Tomás, Avda Castellón, Bayer, Secretari Chornet, Dolores, La Pau, Estatut, Josep Barberà, Guitarrista Tárrega, Cristóbal Colón, Santa Águeda, Correos, Trinquet , La Mar, Sequiota, Mestre Cubells, Desert, García Sangüesa, Quatre Camins en Bad Salzdefurth.

Januari festiviteiten start op Zaterdag 14 januari

De Januari festiviteiten in Benicàssim start op zaterdag 14 januari om 18.00 uur. Hierbij is de traditionele overdracht van het vaandel van San Antonio Abad.

Vanuit de kerk zullen ze naar het Constitución plein gaan, waar gedanst wordt door de “Agrupación Folklòrica el Cremaller”. Unió Musical de Santa Cecilia de Benicàssim en zal het eerbetoon vergezellen met een bijzonder concert in het stadstheater van Francisco Tàrrega.

Zaterdag 14 januari theater show

Op zaterdagavond begint het met de eerste show van de Good Humor Cycle in hetzelfde theater vanaf 9. 16.00 uur en later optredens in de Feestparador.

Zondag 15 januari SurfCasting Contest

Zondag 15 januari begint met de VI SurfCasting Contest. Georganiseerd door de CPE Els Canons de Benicàssim vanaf 7.30 uur ’s ochtends. In de middag rond 17.00 uur komt er een tentoonstelling “Deus del Foc Benicàssim” in de Escena-zaal. Deze dag sluit om 18 uur af met het speciale optreden van L’Agrupació Folklòrica el Cremaller in het stadstheater Francisco Tàrrega.

Nieuwsgierig naar Dia de la paella op 20 januari?

Wil jij ook wel eens Dia de la paella meemaken? Veel muziek en optredens meemaken en een hapje proeven van de overheerlijke paella die gewoon op straat wordt bereid. Dan moet je op 20 januari zeker afreizen naar Benicassim in de provincie Castellon.

dia-de-la-paella
Dia de la paella, Benicassim