Corona update in de provincie Castellon

In veel provincies in Spanje lijkt het aantal besmettingen omlaag te gaan, en lijkt het op het moment van schrijven weer de goede kant op te gaan.

Het R- getal (Reproductiegetal) in de provincie Castellon ligt in de week 34 en 35 op 0,74 en zijn er 39,49 besmettingen per 100.000 inwoners.

Volgens het RIVM moet het R-getal onder de 1 liggen om het aantal besmettingen te doen dalen. In Nederland lag het getal op 8 september op 1.17. Dus 100 mensen kunnen weer 117 anderen besmetten in Nederland.

Madrid is nog steeds een gebied met de meeste besmettingen namelijk 529 per 100.000 inwoners en ligt het r-getal op 0.99.

Actuele cijfers volgen op 13 september en zijn via deze link te bekijken https://cnecovid.isciii.es/covid19/

Kan er wel naar Castellon gereisd worden?

Ja dat zou wel kunnen want het blijft een advies. Wel moet je bij thuiskomst in quarantaine. Als je met eigen vervoer gaat dan kan je gewoon reizen en overnachten in een hotel. Maar niet alle hotelrestaurants zijn open. Kijk wel naar je verzekering hoe het inelkaar zit. Wij weten wel dat de terugreis voor eigen kosten is mocht je het land moeten verlaten.

Wij adviseren om geen drukke plekken op te zoeken, mondkapjes meenemen, plastic handschoenen en de regels te respecteren. Volg de Nederlandse Ambassadeur Jan Versteeg op facebook. Hij schrijft vaak mooie stukken over de Corona situatie in Spanje.

Carbo-Rivier
Carbo Rivier, Castellon