Comunidad Valencia

Castellon is een provincie gelegen in de Comunidad Valencia. In deze regio wonen ruim 5.129.266. inwoners en beslaat een oppervlakte van 23.255 km. Maar wat houdt dit eigenlijk in deze Comunidad Valencia?

De Comunidad Valencia bestaat uit 3 provincies en de meest noordelijke is Castellon. Vervolgens zuidelijker volgt Valencia en de meest zuidelijke is de Provincie Alicante. De regio wordt bestuurd door de president Ximo Puig Ferrer.

Pais Valencià, Land van Valencia

De Comunidad wordt ook wel “Pais Valencià” ( Land van Valencia) genoemd en is weer een van de 17 autonome regio’s van Spanje. De hoofdstad van de Comunidad is Valencia. In het Valenciaans wordt het “Comunitat Valenciana” genoemd en in het Spaans “Comunidad Valencia”

Deze regio heeft een zeer lange kustlijn, het klimaat is een stuk milder dan de regio’s die in het binnenland liggen. Omdat er jaarlijks veel zonuren zijn en mede de mooie stranden komen er jaarlijks vele toeristen.

De hoofdsteden en het aantal inwoners

Hieronder zijn de hoofdsteden van de drie provincies beschreven met het aantal inwoners.

  • Castellon de la Plana, aantal inwoners 167.455
  • Valencia, aantal inwoners 807.396
  • Alicante, aantal inwoners 319.380

De provincie’s zijn weer onderverdeeld in Comarca’s die vervolgens weer uit gemeenten bestaan. Een Comarca heeft bevoegdheden die per regio verschilt.

Castellon heeft 8 comarca’s. De provincie Valencia bestaat uit 17 comarca’s en de provincie Alicante bestaat uit 9 comarca’s.