Chilches houdt de onderscheiding voor de twee stranden nog een jaar

De Vereniging voor Milieu- en Consumenteneducatie, Adeac heeft opnieuw twee blauwe vlaggen toegekend aan Xilxes om de kwaliteit van het water, het zand, de diensten en de faciliteiten op de stranden van Les Cases en El Cerezo te belonen .

De toekenning van deze spandoeken is het resultaat van het voortdurende werk van de gemeente, aangezien de organisatie opnieuw erkenning heeft gegeven voor het werk dat is verricht om de effecten van klimaatverandering te verminderen.

Ook de toegankelijkheid en veiligheid van de stranden te verbeteren. 

Punten voor het verkrijgen van de blauwe vlag

  • bescherming van de biodiversiteit op de stranden
  • het bevorderen van kennis
  • verbetering van flora en fauna, met name beschermde of in interessante habitats.

Wat betreft de toegankelijkheid, zoals vastgesteld door de norm, heeft zowel het strand Les Cases als de Cerezo een goede toegang en aangepaste diensten.

Les Cases strand

Het eerste zandstrand van Chilches was Les Cases van 532 meter land en 55 meter breed. Het strand valt op omdat er dennenbomen aanwezig zijn. Zo ook de overblijfselen van tuinen van de oude huizen op de eerste lijn die allemaal zijn afgebroken.

Ook wordt de kust beschermd door golfbrekers.

Cerezo strand

Het Cerezo strand is een beschermd gebied wegens de ecologische waarde. We noemen dit ook wel een semi stedelijk strand van 820 meter lang en 30 meter breed. Vanwege de open verbinding met de zee zijn de golven vaak hoger.

Chilches is erg gezellig in de zomer

In de winter lijkt Chilches wel helemaal uitgestorven en in de zomer is het ontzettend druk met vakantiegangers. Eveneens de aanwezigheid van de Chiringuitos maakt het erg gezellig. Ook zijn er diverse activiteiten te doen.

Ook het motorfestival wordt hier gehouden en wordt ook steeds populairder.

Motor-festival-chilches