Calig, bezienswaardigheden en attracties

Calig ligt in noord Castellen en is een prachtig dorp vol historie, natuur en cultuur. Wij beschrijven wat de bezienswaardigheden en attracties zijn in en rond Calig. Dit schattige dorpje heeft ruim 2000 inwoners.

Calig-Maestrat-Castellon

Historische bezienswaardigheden in Calig

1. De Parochiekerk van St. Jan de Doper (Iglesia Parroquial de San Juan Bautista)

De Parochiekerk van St. Jan de Doper is een indrukwekkend religieus monument in het hart van Calig. Het gebouw dateert uit de 18e eeuw en combineert elementen van de barokke en neoklassieke stijlen. Bewonder het prachtige altaarstuk en de indrukwekkende koepel.

2. De Romeinse boogbrug, Puente Romano

Een historisch monument is de Romeinse Boogbrug dat dateert uit de 1e eeuw na Christus. Deze goed bewaarde brug is een indrukwekkend staaltje Romeinse bouwkunst en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving.

Natuurlijke attracties rond Calig

3. El Cau Nature Reserve

El Cau Nature Reserve is een beschermd natuurgebied waar je kunt genieten van de flora en fauna van de regio. Wandel langs de verschillende paden en ontdek de unieke landschappen, met inheemse planten en dieren.

4. De kust van de Sinaasappelbloesem, Costa del Azahar

De Costa del Azahar is een prachtig stuk kustlijn dat zich uitstrekt langs de Middellandse Zee. Geniet van de zon op de uitgestrekte zandstranden en neem een duik in het kristalheldere water.

Vergeet je niet een bezoek te brengen aan de charmante kustplaatsen, zoals Peñíscola en Benicarló?

Culturele Bezienswaardigheden in Calig

5. Het streekmuseum, Museo Comarcal

Het Streekmuseum van Calig geeft je een fascinerend inzicht in de geschiedenis en cultuur van de regio. Bekijk de archeologische vondsten, traditionele klederdracht en oude landbouwwerktuigen die tentoongesteld worden in dit interessante museum.

6. Etnologisch museum La Casa dels Caragols

La Casa dels Caragols is een etnologisch museum waar de traditionele levensstijl en cultuur van de inwoners van Calig is te zien. Het museum is gevestigd in een typisch 18e-eeuws huis en toont de geschiedenis van de lokale landbouw, veeteelt en ambachten.

Praktische Informatie en tips

  • Beste reistijd: Calig is het hele jaar door een geweldige bestemming. De zomermaanden zijn perfect voor strandliefhebbers, terwijl het voorjaar en najaar ideaal zijn voor wandelaars en natuurliefhebbers.
  • Bereikbaarheid: Calig is gemakkelijk te bereiken met de auto via de snelweg AP-7 of de N-340. Het dichtstbijzijnde treinstation is in Benicarló, op ongeveer 10 kilometer afstand.
  • Accommodatie: In Calig en de omliggende dorpen zijn er tal van accommodatiemogelijkheden, variërend van sfeervolle bed & breakfasts tot moderne hotels en vakantiehuizen.

Dagtochten vanuit Calig

7. Morella

  • Morella, gelegen op ongeveer 50 kilometer van Calig, is een schilderachtig stadje met een rijke geschiedenis. Bezoek het imposante kasteel, de prachtige basiliek en slenter door de smalle straatjes met traditionele huizen.

8. Natuurpark Serra d’Irta

  • Het Natuurpark Serra d’Irta, gelegen aan de Costa del Azahar, is een beschermd natuurgebied met een indrukwekkende biodiversiteit. Ontdek de prachtige kliffen, verborgen baaien en wandel door de mediterrane bossen.

9. Delta de l’Ebre

  • De Delta de l’Ebre is een uitgestrekt wetlandgebied dat een belangrijke habitat vormt voor tal van vogelsoorten. Maak een boottocht door de delta, bezoek de rijstvelden en geniet van de lokale gastronomie.

Calig en de omliggende regio bieden een schat aan historische, natuurlijke en culturele bezienswaardigheden die garant staan voor een onvergetelijke vakantie.

Of je nu op zoek bent naar rust en ontspanning aan de kust of het verkennen van het rijke erfgoed van de streek, Calig heeft voor ieder wat wils.

Plan je bezoek aan Calig en ontdek zelf de charme van dit prachtige deel van Spanje.