Big Twin motorfestival, Grao de Castellon

Big Twin festival is terug met de 38e editie in Grao de Castellon. Het motorfestival dat plaatsvindt van 6 september tot 10 september 2023. Een mooi programma met onder meer muziek, motor show. voor motorliefhebbers is dit een prachtige bijeenkomst.

Geschiedenis van Big Twin

Merkwaardig genoeg ligt de kiem van de tegenwoordige Big Twin Concentratie in een bijeenkomst van vintage voertuigen. Het was in 1983 dat een kliek van motorrijders het festijn bijwoonde.

Daar, op die plek, werd spontaan het idee geboren om het volgende jaar een Harley-Davidson motorfietsfestival te lanceren.

Zoals afgesproken, zo volbracht. In 1984 kwamen 20 motorfietsen bijeen op een campingterrein in Oropesa del Mar (Castellón).

Vanaf die periode begon de Big Twin-concentratie vorm aan te nemen. In 1985 verdubbelde het aantal, 40 motorfietsen en het werden er steeds meer. In 1988 verhuisde het festijn naar het dennenwoud van Grao de Castellón.

500 motorfietsen kwamen samen. Ongelofelijke erkenning. HDC Crazy Brothers Spain behield tot 1991 de controle over alle rally’s.

Vorig jaar kwamen er 900 Harley Davidsons en 1.500 bezoekers bijeen. Opmerkelijk, gezien het feit dat er in Castellón slechts 12 Harleys waren.

Vanaf 1992 Big Twin Spain

De concentratie werd internationaal. In 1991 werd Crazy Brothers Spain door uiteenlopende omstandigheden ontbonden en werd de concentratie van het jaar 1992 geleid door een nieuwe vereniging, het huidige Big Twin Spain.

Dat jaar werd duidelijk dat de geest van ontmoetingen in de motorfietsgemeenschap nog leefde, ondanks het feit dat het aantal inschrijvingen daalde.

Slechts een jaar later, in 1993, begon de Big Twin Spain Concentration zich te vestigen als een motorfiets evenement, aangezien het jaarlijkse festijn de steun kreeg van verschillende instituten zoals City Halls, Diputación en Generalitat.

Elk jaar in park El Pinar in Castellon

De associatie van Castellón is trots om elk zomer het evenement in El Pinar te organiseren. Slechte tijden voor de club in 1994. De club dreigde ten onder te gaan, maar een nieuwe menselijke groep heeft de leiding. De uitgestippelde strategische lijn heerst nog steeds.

Al beleefde mooie momenten zullen in het geheugen blijven, zoals het bezoek van de eigenaar van Harley Davidson in 1995, de Amerikaan Bill Davidson of het geweldige concert van Deep Purple op het 25-jarig jubileum, en andere die nog moeten worden geschreven.

Wat is er te doen?

Naast het bekijken van diverse motoren

  • Food trucks
  • Diverse stands
  • Optredens van verschillende tribute bands
  • Motorroute door de omgeving
programma-big-twin

Hoe er te komen?

Het festival speelt zich af in park El Pinar in Castellon. Via deze link Googlemaps is El Pinar te vinden.

Waar is meer info te vinden?

Als je langer wilt blijven dan kan je overnachten in een appartement, hotel of op een camping. Via de website van Big Twin vind je een overzicht van de verschillende overnachtings mogelijkheden en wat de entreeprijzen zijn.