10 Bekende Spaanse huizen websites

Als je een eerste of tweede vakantiewoning zoekt in Spanje aan de Costa del Azahar en je wilt zoeken op Spaanse websites dan is het even een zoektocht waar je die moet vinden. Op internet zijn de laatste jaren steeds meer huizenwebsites bij gekomen en op deze manier wordt het al een stuk makkelijker zoeken naar een woning bijvoorbeeld in Castellon, Valencia of Alicante. Hier start je zoektocht naar een huur of koopwoning.

Bij de oriëntatie naar een woning aan de Costa del Azahar kan je ter plaatse uitvoeren. En bij makelaars in de etalage kijken of op het kantoor informeren. Maar je kan vanuit Nederland natuurlijk eerst gaan zoeken. Zo kan je zoeken in de omgeving van jou keuze.

Let op..vaak staan de woningen meerdere keren met verschillende prijzen op websites vermeld.

Kijk naar de afstand van vliegveld, locatie en prijs

Provincie Castellon of regio Valencia en misschien kom je wel in een hele andere omgeving terecht vanwege betere locatie, prijs, afstand van het vliegveld, afstand met de auto vanuit Nederland.

Op de huizenwebsites staan duizenden woningen te koop of te huur dus er zal vast wel een woning voor je tussen zitten. En oriënteer je ook eens op een huis van de bank, die weleens heel voordelig verkocht kunnen worden. Zo hebben wij een huis van de bank kunnen kopen tegen een zeer voordelige prijs.

Tip om de website in Nederlandstalig te lezen: Klik je rechtermuisknop en kies in het witte vak “vertalen in het nederlands”

1. Habitaclia.com

Habitaclia.com is een duidelijke website met vijf categorieën;

 • Nieuwbouw (obra nueva)
 • Kopen (comprar)
 • Huren (Alquiler)
 • Seizoenshuur (alquiler de temporada)
 • Bedrijfsovername (traspaso)

Het merendeel van de woningen op deze website zijn te vinden in de Comunidad Valenciana, Catalonië en de Balearen. Habitaclia.com is niet alleen in het Spaans maar ook in de talen Portugees, Italiaans, Engels en Duits.

2. Pisos.com

Pisos.com is een aanbieder van koop- en huurwoningen in Spanje en ze zijn in elke prijsklasse te vinden. Als je nou een huis, appartement, garage of een boot zoekt. In de Costa del Azahar, in Castellon.

Of in heel Spanje inclusief de Balearen. Op deze website kan je zelf ook adverteren. Daarnaast een handige App die je op je smartphone kunt installeren.

Er zijn drie categorieren te vinden op pisos.com

 • Verkoop (Venta)
 • Verhuur (Alquiler)
 • Nieuwbouw (Obra nueva)

3. Fotocasa.es

Fotocasa is een van de grootste aanbieders van koop- en huurwoningen in Spanje. In elke prijsklasse te vinden. Je vindt hier vast wel een woning in de regio Castellon op deze website.

In principe zijn er vier categorieën te vinden op fotocasa.es:

 • Verkoop (Venta)
 • Verhuur (Alquiler)
 • Delen (Compartir)
 • Vacacional (Vakantie)

Tevens zijn er bedrijfspanden, bouwgrond, garages en lokalen aangeboden op Fotocasa. De handige App is eveneens te installeren op je smartphone.

Fotocasa.es is in het Spaans en Catalaans, maar ook in het Engels en Duits.

4. Idealista.com

Idealista is onze favoriete website voor het zoeken naar woningen. En het toeval wil dat Idealista dus net als Fotocasa bovenaan de lijst staat voor woningzoekenden.

Hier zijn ook weer duizenden woningen te vinden. Eveneens aan de Costa del Azahar.

Idealista bestaat uit drie categorieën

 • Kopen (Comprar)
 • Huren (Alquiler)
 • Compartir (Delen)

Uiteraard biedt idealista advertenties aan voor kantoren, loodsen, nieuwbouw, bouwterreinen en kamers.

Idealista.com is in meerdere talen te lezen zoals Duits, Portugees, Engels, en Catalaans.

5. Yaencontre.com

Deze woning site hoort bij dezelfde groep als diverse kranten en heeft net zoals andere websites woningen in de verhuur en verkoop aan.

Hier zijn ruim 1 miljoen advertenties van de woningmarkt, dus zal vast wel iets voor je tussen staan.

Yaencontre bestaat uit zes categoriën,

 • Kopen (Comprar)
 • Huren (Alquiler)
 • Seizoenshuur (Alquiler de temporada)
 • Bedrijfsovername (Traspaso) (
 • Huur met koopoptie (Alquiler opción compra)
 • Delen (Compartir)

Net zoals de andere website is www.yaencontre.com ook te lezen in het Duits, Engels, Frans, Italiaans.

6. Enalquiler.com

Deze website bestaat sinds 2005 en hier zijn alleen huurwoningen te vinden, dus geen koopwoningen. Op de website staan lange termijn huur (Larga Distancia) en Huren voor een aantal maanden (Alquiler por meses).

In meerdere talen is de website te bekijken. Engels en Duits. Eveneens in het Spaans, Frans, Italiaans en Portugees.

Er staan ruim 68.000 woningen te huur op enalquiler.com.

7. Kyero.com (ook in het Nederlands)

Kyero is een hele bekende website die in veel talen is te lezen. Zeer geliefd bij buitenlanders die een woning zoeken in Spanje

Oorspronkelijk is Kyero een Engelse website maar er wordt alleen onroerend goed aangeboden in Spanje.

8. Thinkspain.com

Deze woning portal is bedacht in Valencia in 2003. Gericht op met name buitenlandse kopers. Thinkspain.com is van oorsprong een nieuwswebsite. Maar het aanbod van woningen werd zo groot dat ze uiteindelijk meer aandacht daar aan besteden. Met meer dan 250.000 koop- en huurwoningen is hier vast wel wat te vinden.

Op Thinkspain.com zijn dus niet alleen woningen te vinden. Daarnaast het laatste nieuws in het Engels. Tevens huurobjecten, vakantie huur, een bedrijvenpagina en werk. Naast het Engels is deze website ook in het Spaans en Duits te lezen.

9. Spainhouses.net

Op deze website kan je woningen zoeken om te huren, kopen, vakantiewoningen, nieuwbouw, woonboten, kantoren. Spainhouses.net is te lezen in Engels en Spaans. Verder horen de onderstaande websites ook bij Spainhouses

10. Spanjekoophuis.nl

Op deze Nederlandstalige website kan je woningen zoeken en adverteren. Hier heb je de keuze uit ruim 250.000 woningen.

Als je op zoek bent naar een woning of je wilt adverteren, bezoek de website Spanjekoophuis.