Bankrekening openen

Bij het kopen van een huis in Spanje is het wel handig om een bankrekening te openen.

Waarom dan?

Om bijvoorbeeld gas, water en licht, internetabonnement af te sluiten. Het bijbehorende bankpasje is eveneens handig als betaalmiddel in de winkels. Voor online aankopen is het eveneens handig want het is vaak niet mogelijk om met Ideal te betalen.

Het is eveneens belangrijk om te checken of het mogelijk is voor internetbankieren.

Welke bank?

Wij van MooiCastellon hebben gekozen voor de BBVA bank. De reden was omdat deze op dat moment dicht in de buurt was. En in Spanje moet je best nog vaak naar de bank toe om een aantal zaken te regelen. 

Handig is eveneens de online bank van Openbank.nl. Dit is een Nederlandse bank waarbij je gratis een Spaans bankrekeningnummer kunt openen. Via de pc is alles te regelen en als je hulp nodig hebt of vragen kan dat gewoon in het Nederlands. Ga naar www.openbank.nl

Wat is er nodig om een bankrekening te openen?

Als je niet-resident bent is het ook mogelijk om een bankrekening te openen. De onderstaande zaken zijn nodig

  • Paspoort
  • NIE nummer formulier
  • Spaans adres
  • Rekeningafschrift met vermelding Nederlands adres

Kosten bankrekening

Bij de meeste banken moet je iedere maand een bedrag storten van rond 600 euro om geen maandelijkse kosten te krijgen. Hierbij zit een gratis Visa kaart. Maar als er geen activiteiten zijn en er geen bedrag op wordt gestort kunnen de kosten zo oplopen naar 25 euro per maand.

Dus het loont zeker de moeite om een bedrag op de Spaanse rekening te storten en vervolgens weer terugstorten op de Nederlandse rekening.