Atzeneta coöperatie wint Local Variety Award van Olijfolie

Castellón heeft weer wat om bijzonder trots op te zijn. Namelijk de coöperatie van Atzeneta wint de Local Variety Award van de beste olijfolie in dit gebied.

Local Variety Award
Local Variety Award Foto: Castellonplaza

Atzeneta Coöperatie: Toewijding aan kwaliteit

Atzeneta Coöperatie is opgericht in 1963 en zich altijd ingezet voor het produceren van hoogwaardige olijfolie. De coöperatie bestaat uit lokale boeren die de traditionele methoden van olijventeelt combineren met moderne technologieën om een superieure kwaliteit olijfolie te garanderen.

Moderne productielijn

Verder beschikken ze over een geavanceerd verwerkingssysteem, waaronder een ultramoderne olijvenmolen en een geautomatiseerd opslag- en distributiesysteem. Dit zorgt voor een optimale verwerking van de olijven en garandeert de versheid en kwaliteit van de geproduceerde olijfolie.

AOVE Canetera unieke autochtone olijfsoort

AOVE Canetera is een autochtone olijfsoort uit Castellón. Deze olijfsoort staat bekend om de uitmuntende kwaliteit en unieke smaak. Met de hand worden de olijven worden geplukt om de kwaliteit in stand te houden en onmiddellijk na de oogst verwerkt om de versheid en smaak te behouden.

Rijke smaak en aroma

Wist je dat …AOVE Canetera olijfolie een rijke, fruitige smaak met een lichte bitterheid en pittigheid heeft?

Het aroma doet denken aan verse olijven, gras en groene amandelen. Deze unieke smaak en aroma maken de olijfolie bijzonder geschikt voor salades, visgerechten en marinades.

olijfolie-in-voeding

Productieproces: Van boom tot fles

Het productieproces van de Atzeneta-coöperatie en de AOVE Canetera variëteit begint met de zorgvuldige teelt en oogst van de olijven.

Hieronder zie je een kort overzicht van de belangrijkste stappen in het proces:

 1. Teelt: De olijfbomen worden zorgvuldig onderhouden en geïrrigeerd om een optimale groei en vruchtontwikkeling te garanderen.
 2. Oogst: De olijven worden met de hand geplukt om beschadiging te voorkomen en de kwaliteit van de vruchten te waarborgen.
 3. Verwerking: De olijven worden snel naar de olijvenmolen getransporteerd, waar ze worden gewassen, geplet en gemalen tot een pasta.
 4. Extractie: De olijfpasta wordt gemengd en gecentrifugeerd om de olie te extraheren zonder de toepassing van warmte, wat bekend staat als de koude persing.
 5. Decanteren: De olijfolie wordt gescheiden van het water en de vaste stoffen door decanteren, wat resulteert in een heldere, hoogwaardige olie.
 6. Opslag: De olijfolie wordt opgeslagen in roestvrijstalen tanks onder gecontroleerde temperatuur- en lichtomstandigheden om de kwaliteit en versheid te behouden.
 7. Botteling: De olijfolie wordt gebotteld in donkere glazen flessen om blootstelling aan licht te minimaliseren, wat de smaak en voedingswaarde zou kunnen beïnvloeden.

Voordelen van Atzeneta’s AOVE Canetera olijfolie

De consumptie van hoogwaardige olijfolie, zoals die geproduceerd door de Atzeneta Coöperatie met de AOVE Canetera, heeft veel voordelen voor je gezondheid en welzijn:

 1. Hartgezondheid: Olijfolie is rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren, die bijdragen aan het verlagen van het cholesterolgehalte in het bloed en het verminderen van het risico op hartaandoeningen.
 2. Ontstekingsremmende eigenschappen: Olijfolie bevat polyfenolen, krachtige antioxidanten die ontstekingsremmende eigenschappen hebben en het immuunsysteem versterken.
 3. Spijsverteringsvoordelen: De consumptie van olijfolie kan de spijsvertering bevorderen en bijdragen aan een betere opname van voedingsstoffen.
 4. Huid- en haarverzorging: Olijfolie is een uitstekend natuurlijk ingrediënt voor huid- en haarverzorgingsproducten, dankzij de voedende en hydraterende eigenschappen.

Olijfolie is gezond

Atzeneta Coöperatie en de AOVE Canetera soort vormen samen een perfecte combinatie voor de productie van uitzonderlijke olijfolie.

Dankzij de liefdevolle toewijding aan kwaliteit, het zorgvuldige productieproces en de unieke eigenschappen van de Canetera olijf, kan de olijfolie uit Castellón concurreren met de beste ter wereld.

Zelf vinden wij olijfolie heerlijk en gebruiken het dagelijks in onze gerechten. Bij gebruik van hoogwaardige olijfolie zal je echt het verschil proeven. Het is goed voor welzijn en gezondheid.

Atzeneta-coöperatie