Aldi supermarkt in de Comunidad Valencia

Iedereen heeft vast wel eens een Aldi supermarkt gezien en herken je deze supermarkt aan het blauwe logo. In heel Spanje zijn hier 300 te vinden momenteel. Vroeger stonden de artikelen in kartonnen dozen op een pallet maar dat is in de loop van de tijd wel veranderd. In de Costa del Azahar zijn de meeste winkels te vinden.

Wist je dat… de Aldi zich steeds meer richt op vegetariërs en veganisten?

De Aldi opende zijn eerste Spaanse winkel in 2002 en daarna zijn ze snel gegroeid, met name toeristen uit Duitsland, Engeland en Nederland zijn gek op de spullen van de Aldi. Ook wij rijden rustig 10 minuten om hier te winkelen. Meestal treffen wij een rustige winkel aan die ruim van opzet is. Spanjaarden hebben andere winkeltijden en dat is dan de reden dat wij dan even rustig kunnen winkelen. Met vier distributiecentra in Spanje is er meestal voldoende voorraad.

De naam Aldi is geboren in Essen door de broers Theo en Karl Albrecht die in 1945 het levensmiddelenbedrijf besloten over te nemen. Uit de achternaam ALbrecht is het woord DI toegevoegd en zo is de naam ALDI ontstaan.

De openingstijden zijn ruim te noemen tussen 9 en 21.30 uur en sommige winkels zijn op Zondag geopend. Let even op feestdagen, dan zijn de meeste supermarkten gesloten.

De meeste Aldi winkels zijn gevestigd in de Comunidad Valencia

Er zijn 69 winkels te vinden in de Comunidad Valencia en in Spanje hoort de Aldi tot de Nord groep welke in 2015 is opgericht. Ze richten zich op projecten voor het behoud van natuurlijke hulpbronnen en maatregelen om klimaatdoelen te bereiken. Zo komen onderwerpen als het behoud van biodiversiteit aan de orde, bijvoorbeeld de bescherming van flora en fauna.

De Aldi krijgt ook steeds meer eigen merken zoals Milsani, Sal de Plata, Esselt, Mildeen en Biocura.

Voor de Aldi winkels in de provincie Castellon, klik hier

Voor de Aldi winkels in de provincie Valencia, klik hier

Gutbio

Poplulaire merken zijn de ecologische en biologische producten van het merk Gutbio. Bij sommige producten moet je snel zijn want deze zijn vaak uitverkocht. Wij vinden het rundergehakt van Gutbio erg goed en eveneens rijstproducten, pasta, melkproducten. Dit zijn de eigen merken van de Aldi.

De producten van Gutbio hebben geen kunstmatige toevoegingen en zijn er geen synthetische pesticiden in gebruikt. Op de verpakking is aan het symbool te zien of het om een biologisch, ekologisch product gaat.

Let dus even op het merk Gutbio als je gaat winkelen bij de Aldi.

gutbio-aldi
Foto: Aldi.es