10 gemeenten in Castellon om van 5 t/m 8 december te bezoeken

Castellon de la Plana


In de Plaza Mayor Caballeros en de Plaza Cardona Vives in Las Aulas is het middelpunt van de middeleeuwse markt, met 120 shows voor het hele gezin.


Naast ambachtelijke kraampjes is er tot Zondag 8 december entertainment. Culturele initiatieven vinden plaats op Vrijdag 7 december met het concert van de Municipal Band in Huerto Sogueros, om 12.00 uur, ter gelegenheid van de Constitution Day. Om 18.00 uur in het Gemeentelijk Cultureel Centrum is de afsluiting van het X internationale jazz seminar.


Op 7 december zal om 8:00 uur een optreden van de band plaatsvinden in het Teatre del Raval, gewijd aan de Puríssima-straatfeesten. En tegenwoordig vindt het theaterfestival La Ravalera plaats.


Peñíscola:


Aan de voet van het historische kasteel zal de markt plaatsvinden. De kraampjes zullen diverse producten aanbieden en is er speciaal entertainment. In de Plaza de Bous en Santa María, op 5 december van 17.30 uur tot 8 december, om 18.30 uur.


Alcalà de Xivert:


Op 7 en 8 december worden in het centrum voorstellingen getoond. Voor de kinderen is animatie door het bezoek van de kerstman, workshops en poppentheateroptredens.


Morella:


Vanaf deze week kan iedereen die de hoofdstad van Els Ports nadert de speciale kerstverlichting aanschouwen, die de nachten van dit lange weekend bezielt. Dit jaar herstelt de burgerbeweging zich met de wedstrijd van het merk Ferrero Rocher.

Omdat dit bedrijf een nieuwe stem heeft uitgebracht om de hoofdrolspeler van de klokken te kiezen die Telecinco zal geven. Vanavond is er officiële verlichting en solidariteitsdiner.


Segorbe:


Liefhebbers kunnen de klokken van de kathedraal-basiliek van Segorbe van dichtbij bekijken. Met een open dag die deze Zaterdag plaatsvindt.
Zaterdag vindt tevens het concert plaats getiteld ‘Het licht van de klokken’, waarin deze groep verantwoordelijk is voor het maken van replica’s en flips. Dit onder leiding van Manuel Hervás Lino en begeleidt door gespecialiseerde muzikanten binnen deze categorie concerten.


Benicàssim:


Zaterdag 7 december theater met Joel Joan en zijn show ‘Escape room’. In de bibliotheek van Pérez Bayer en Espai de la Música, van 5 tot 8 december.

La Vall d’Uixó:


Op Zaterdag 7 december vindt een van de meest emblematische werken plaats van het zogenaamde jongensgenre, de activiteiten vinden plaats in de Auditori de la Vall d’Uixó.


De oprichting van Pablo Sorozábal herschept Madrid aan het begin van de vorige eeuw. Op 8 december om 18.00 uur staat een geplande uitvoering van het Teatre Carbonaire Group in het Carmen Tur Theater, ter gelegenheid van de Nationale Multiple Sclerosis Day.


Orpesa:


Als u naar deze prachtige toeristische stad komt, kunt u de Mercat de Nadal bijwonen. Tevens zijn workshops, kindershows, solidariteitsevenementen en een middagsessie voor Zaterdag 8 december.


Ter gelegenheid van dit evenement zal men de kerstverlichting aanzetten Plaza Mayor en Plaza del Doctor Claràop Vrijdag vanaf 18.00 uur. De feestelijkheden vinden plaats op 6, 7 en 8 december van 11.00 tot 20.00 uur.


Sant Mateu:


Deze feestelijke oproep in Sant Mateu is de aanleiding voor de dagen ter herdenking van het 25-jarig jubileum van lokale museumcollecties, gewijd aan aspecten zoals paleontologie en de culturele erfenis die de arciprestale kerk samenbrengt.
Naast de presentaties door experts in het veld, heeft u dit weekend vrije toegang tot deze op cultuur ingerichte ruimtes. De feestelijkheden vinden plaats op 7 en 8 december.


Vistabella:


Op de brug kunt u genieten van het prachtige uitzicht op de sneeuw in de Penyagolosa. De hoogste berg in deze regio.