Vogels spotten in Castellon Zuid

Vogels spotten in Castellon Zuid is een leuke hobby. In de provincie Castellón is een diversiteit aan beschermde natuurgebieden te vinden. Zoals bijvoorbeeld zeereservaten, acht natuurparken, tientallen gemeentelijke natuurgebieden, beschermde landschappen en natuurmonumenten. Voor vogelaars is dit dan ook een unieke plek.

Voornamelijk in zuid Castellon vallen verschillende beschermingscijfers van het Natura 2000-netwerk samen. Plaatsen van communautair belang, speciale beschermingszones voor vogels. Tevens gecatalogiseerde wetlands, verschillende microreservaten met flora, een gemeentelijk natuurgebied en een natuurpark.

Meer dan 193 vogelsoorten

Daarom kunnen we een grote verscheidenheid aan habitats en vogels vinden. Waaronder veel soorten waar vogelaars naar op zoek zijn. In een gebied van zuid Castellón, die in een paar dagen te bezoeken zijn. Aanwezig zijn minstens 193 soorten vogels, waarvan er 34 worden beschouwd als van groot ornithologisch belang. Zowel in de natuurgebieden als aan de kust streek.

els estanys almenara
Vogel spotplaats

Uitgebreide observatiepunten vogels spotten

Naast de faciliteiten voor natuurbeschermingsgroepen en verenigingen, heeft het Plana Baixa Employment Pact Consortium enkele observatiepunten opgezet op strategische plaatsen. Uitgerust in de verschillende habitats. In het overzicht hieronder is te zien waar de observatiepunten zijn.

Vogelspot-kaart-castellon-zuid