Ontdek Valencia’s 4 prachtige markten

Valencia is een stad vol cultuur, historie en culinaire hoogstandjes. Een van de beste manieren om de stad te verkennen en de lokale keuken te ontdekken is door een bezoek te brengen aan de vele markten die de stad te bieden heeft. In dit artikel gaan we dieper in op vier van Valencia’s meest verrukkelijke markten.

1. Mercado Central

De eerste markt op onze lijst is de Mercado Central. Deze overdekte markt bevindt zich in het hart van de stad en is de grootste markt van Valencia. Hier vindt u een uitgebreid aanbod aan verse producten, waaronder groenten, fruit, vlees en vis. Daarnaast kunt u hier ook terecht voor lokale specialiteiten, zoals Turron en Fartons.

mercado-central-valencia

2. Mercado de Colón

Mercado de Colón is een historische markt die oorspronkelijk werd gebouwd als een treinstation. Tegenwoordig is het een van de meest elegante en sfeervolle markten van Valencia. Hier vindt u een breed scala aan culinaire hoogstandjes, waaronder vers gebakken brood, hammen, kazen en wijnen.

mercado-de-ruzafa

3. Mercado de Ruzafa

Mercado de Ruzafa is een van de meest trendy markten van Valencia en is vooral populair bij de lokale bevolking. Hier vindt u een eclectisch aanbod van voedingsmiddelen, zoals biologisch fruit en groenten, lokaal geproduceerde olijfolie en artisanale chocolade. Ook vindt u hier talloze kraampjes met streetfood en ambachtelijke producten.

mercado-cabanyal-valencia

4. Mercado de Mossen Sorell

Mercado de Mossen Sorell is een markt met een rijke geschiedenis. Hier vindt u talloze kraampjes met verse vis, schaal- en schelpdieren en andere zeevruchten. Daarnaast vindt u hier ook lokale specialiteiten zoals “all i pebre”, een visgerecht uit de regio.

Slotwoord

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het ontdekken van Valencia’s meest verrukkelijke markten. Door een bezoek te brengen aan deze markten kunt u niet alleen de lokale cultuur en keuken ervaren, maar ook de lokale bevolking ontmoeten en nieuwe vrienden maken.

Als u net zo enthousiast bent over Valencia’s markten als wij, dan moet u binnenkort een bezoek brengen aan deze prachtige stad.

Spanjeliefhebbers

Wil je meer proeven van en lezen over Spanje? Struin dan lekker door onze blogsite spanjeliefhebbers.nl. Je vindt er heerlijke tips, mooie verhalen en prachtige reportages over Spanje.

Bovenstaand verhaal is geschreven door onze gastblogger Marije van Spanjeliefhebbers.