Stuwmeer Maria Christina

In de gemeente Alcora in de provincie Castellon ligt het fraaie stuwmeer Maria Christina. In 1901 werd begonnen met de aanleg ervan en in 1925 was het gereed. In de rivierbedding van Ramblad de la Viuda met een oppervlak van 265 hectare. De dam heeft een hoogte van 59 meter en lengte van 318 meter.

Deze dam is aangelegd met als doel de watervoerende lagen van de Plana Alta en Plana Baixa tegen te houden. Door de Gota Fria is deze dam drie maal overstroomd.

Ontspannen aan dit meer is mogelijk en bij mooi weer moet je zeker een stoel meenemen om even heerlijk aan het water te zitten. Neem eventueel je hengel mee, blaas je kano op en geniet van deze mooie omgeving. Een barbecueplek met picknicktafels is aanwezig. Je ziet dan ook dat er veel Spanjaarden hier veel gebruik van maken.

Keramiek museum Alcora

Als je genoeg hebt ontspannen dan kan je de weg vervolgen want je kan eventueel een rondje rijden. Bezoek zeker L´ Alcora . Dit dorp staat bekend om de keramiek met het Keramiek museum, Museu Ceramica de Alcora. Dit museum bewaart wel 1000 stukken keramiek. Er is vanuit het museum een Keramiek route te maken met een rondwandeling door de oude stad.

keramiek-alcora-castellon

Voor de sportievelingen is deze omgeving eveneens prachtig want hier zijn veel wandelpaden en mooie fietsroutes.

Bezoek het prachtige natuurpark van Sant Vicente gelegen in de buurt. Heerlijke geurende dennenbossen waarbij je je meteen ontspannen voelt. En mocht je hongerig zijn geworden dan is er altijd wel ergens een restaurant in de buurt waar je kunt lunchen met heerlijke streekgerechten.

Overnachten nabij Maria Christina

Wil je wat langer genieten van de omgeving boek dan een appartement in Borriol. Een compleet appartement met drie slaapkamers, keuken, wasmachine en uitzicht op de bergen. In de omgeving kan je snorkelen, vissen, fietsen en wandelen.

Meer informatie, prijzen en boekingen, klik op Appartement Ca Bertana 

stuwmeer-santa-christina