Rototom Sunsplash Benicassim

Reggae liefhebbers opgelet. Rototom Sunsplash is het grootste reggae festival van Europa. Dit zevendaagse festival wordt gehouden in de badplaats Benicassim. Een feest waar zeer veel bezoekers vanuit maar liefst 75 landen naar toe komen in de provincie Castellon. Een van de artiesten die zal optreden is Julian Marley, de zoon van Bob.

Het zevendaagse festival zit boordevol activiteiten, workshops, lezingen en lekker eten. Voor alle leeftijden is het geschikt. Er kan gekozen worden om een los ticket te kopen waarbij je alleen het festival bezoekt. En een combinatie ticket van festival met camping.

Hoe het begon

In december 1991 is in Italie het idee ontstaan voor dit festival en werd vernoemd naar de gelijknamige nachtclub. Vele bekende namen hebben sindsdien hier opgetreden zoals Shaggy, Massive Attack, Steel Pulse en Gladiators. Sinds 2010 wordt het in Benicassim gehouden op een oppervlak van maar liefst 500.000 vierkante meter.

Waar te slapen?

Je kunt overnachten op de camping die op 350 meter van het festival terrein ligt. Op de camping zijn veel faciliteiten, het is net een kleine stad. Er is een glamping gebied waar je in een van te voren opgezette tent kunt overnachten. Er zijn vrije standplaatsen voor je tent. Camper plaatsen zijn eveneens te huur.

In de omgeving van Benicassim zijn diverse hotels en appartementen. Wil je in een hotel in Benicassim klik dan op de link Hotels in Benicassim.

Tickets kopen

De tickets zijn te koop voor verschillende prijzen. Dit hangt er van af voor hoeveel dagen en of je alleen een ticket wil kopen voor het festival. Of een combinatie ticket voor festival en camping.

Tickets kopen, prijzen, klik op tickets Rototom festival.

Hoe er te komen?

Het festival terrein is gelegen aan de N340 bij kilometerpaal 986,3.

rototom-sunsplash-benicassim