Naar Spanje reizen, pcr test & meer info

Om naar de Comunidad Valencia te reizen zijn er veel regels die continu aan het veranderen zijn. Omdat het afgelopen jaar best hectisch was hebben wij ervoor gekozen om hier geen nieuws over te schrijven.

Op Facebook worden allemaal verschillende antwoorden gegeven en velen krijgen niet de juiste informatie. Ons advies is volg dus de officiële sites van de overheid.

Wat wij wel kunnen doen is laten zien welke websites je het best kunt raadplegen. Wij zien veel reacties voorbijkomen van mensen die niet weten waar ze terecht moeten voor de juiste informatie. Hieronder staat zo goed als mogelijk beschreven waar je terecht kunt.

Reisapp Buitenlandse Zaken

Wij hebben zelf de reisapp van Buitenlandse Zaken gedownload op de smartphone. Daar is de meest actuele toestand te lezen en wordt vaak aangepast.

Website Nederland Wereldwijd

Veel actueel nieuws is op de website Nederland wereldwijd te vinden klik op www.nederlandwereldwijd.nl

Website Rijksoverheid

Op de website van de Rijksoverheid is tevens veel informatie te vinden via www.rijksoverheid.nl.

Nederlandse Ambassade in Madrid

De Nederlandse Ambassade in Madrid is zeer actief op Facebook. Ambassadeur Jan Versteeg deelt regelmatig een verslag met de actuele regels en de linkjes erbij. Informatie is te vinden via www.nederlandwereldwijd.nl

Vanuit Nederland PCR test

Ben je in Nederland en je hebt een PCR test nodig, voor dit moment vraagt Spanje een PCR of antigeen test die maximaal 48 uur oud moet zijn.

Wij hebben een Antigeen sneltest gekozen. Ga je met de auto naar Spanje reizen dan geldt de 48 uur tot aan de Spaanse grens, na de grens is er niets meer aan de hand.

  • PCR – Spoed € 129 per test, inclusief internationaal reiscertificaat (uitslag zelfde dag)
  • PCR – Economy € 89 per test, inclusief internationaal reiscertificaat (uitslag volgende dag tussen 15:00-18:00)
  • Antigeen sneltest €49 per test, inclusief internationaal reiscertificaat (uitslag binnen 30 minuten per mail)
  • Antistoffentest € 49 per test, inclusief internationaal reiscertificaat (uitslag binnen 30 minuten per mail)

De website waar wij een afspraak hebben gemaakt is www.spoedtest.nl.

Vanuit Spanje PCR test

Afhankelijk van waar je zit kan je het beste even googlen op het woord ‘pcr test’ met je woonplaats. In een eerdere post hebben wij beschreven dat we zelf naar de Clinic Biomedical Acires zijn gegaan. Maar je kan eveneens op vliegvelden en bij de IMED terecht.

Op de volgende link is te zien welke PCR test nodig is voor vertrek naar Nederland www.rijksoverheid.nl

Formulier gezondheidsverklaring

Er dient een formulier ‘gezondheidsverklaring’ te worden ingevuld als u met het vliegtuig naar Spanje gaat. Bij het boeken van een vlucht bij KLM, Transavia, Corendon of Easyjet vult u dit formulier al automatisch in. Dan hoeft het formulier niet uitgeprint te worden. Meer info is te vinden via de link www.rijksoverheid.nl.

SpTH-formulier en QR code

Een ingevuld formulier invullen en een QR code die via de pagina is te downloaden van de spth.gob.es. Het is verstandig om zowel de papieren versie als de digitale versie bij je te hebben. Vul het formulier in 48 uur voor vertrek. Let op…je moet het formulier op het vliegveld in Spanje scannen.

Door Frankrijk reizen

Bij het reizen door Frankrijk dient een formulier van verklaring op erewoord worden ingevuld. Het formulier is te downloaden via deze link

medische-hulp-nodig