PCR test in de Comunidad Valencia

Op het moment van schrijven is een negatieve PCR test nodig die 72 uur oud is als je van Spanje naar Nederland reist met de auto, vliegtuig of boot om door Frankrijk te komen of als je van Nederland naar Spanje reist. Het is mogelijk dat je aangehouden wordt bij de grens om deze negatieve test te overleggen.

Omdat onze familie terugreist naar Nederland met de auto hebben wij voor onze familie uitgezocht waar je het makkelijkst een PCR test kunt laten doen in de omgeving van Sagunto. Wij kwamen uit bij Clinic Biomedical Acires. Dit was voor ons de dichtstbijzijnde kliniek en hier kan je 7 dagen per week terecht.

Deze clinic is gevestigd in de onderstaande plaatsen

  • Gandia
  • Sagunto
  • Xativa
  • Castellon

De hoofdkantoren zijn gevestigd in Valencia en Barcelona.

Een afspraak maken

Een afspraak maken, Cita previa, kan telefonisch maar dan moet je wel de Spaanse taal onder de knie hebben. Als het is gelukt dan krijg je de bevestiging per mail. Online een afspraak maken kan eveneens, dan vul je al je gegevens in.

Tevens is het mogelijk via whatsapp een afspraak te maken, in de whatsapp vul je al je gegevens in zoals naam, geboortedatum, paspoortnummer of nie nummer, telefoonnummer en adres van verblijf. Vervolgens krijg je bericht om welke tijd je verwacht wordt.

De PCR test

Alles is heel goed geregeld bij aankomst, er zijn aparte ingangen en uitgangen, het is de bedoeling dat je niemand tegenkomt. Er wordt zeer goed op de hygiëne gelet en de test gaat heel vlot. Het is wel een heel vervelend gevoel zo’n wattenstaaf in de neus en daar kan je wel de hele dag last van hebben.

De uitslag

De uitslag werd keurig ’s avonds in de mail bevestigd. Let op, er worden twee mails verzonden. In de tweede mail zit de uitslag, eerst moet je inloggen door middel van je geboortedatum in te voeren. Dus de geboortedatum is je wachtwoord.

De kosten

De kosten van deze PCR test bedraagt € 70,-.

Als je dus op zoek bent naar een betrouwbare, snelle oplossing dan is deze kliniek een aanrader. Naar de website www.clinicasascires.com

medische-hulp-nodig