Middeleeuwse markt in Mascarell, Nules 4 t/m 6 november

Als je het leuk vindt om een middeleeuwse markt te bezoeken dan moet je zeker naar Mascarell gaan. In het volledig ommuurde dorpje wordt deze XV Medieval markt georganiseerd. Allemaal kraampjes, oude ambachten en activiteiten zijn hier te zien. Het is dan ook erg sfeervol en heel erg leuk om mee te maken.

In de editie van vorig jaar vond het buiten de muren plaats wegens Covid maar nu zal deze markt binnen de muren zijn. Dit geeft bovendien wel meer sfeer vinden wij.

Mascarell, Nules

Enige ommuurde stad in de Valenciaanse gemeenschap

Wij hebben deze prachtige middeleeuwse markt bezocht en waren behoorlijk onder de indruk. Het is een zeer gezellige dorpje in een kasteel achtige omgeving. Dit dorpje met maar 200 inwoners is de enige volledige ommuurde stad en van erfgoedwaarde.

Door Pueblos Mágicos de España is het in 2020 uitgeroepen tot een van de magische dorpen.

Mooie programmering

Met meer dan honderd activiteiten en historische bezienswaardigheden, optochten, oude ambachten, leuke kraampjes, horeca, steekspel toernooien, straat amusement mag je het eigenlijk niet missen. Ook lekkere hapjes en drankjes.

Je moet het met eigen ogen zien en meemaken.

Vanaf 2007 georganiseerd

Sinds 2007 wordt deze middeleeuwse Markt van Mascarell gehouden. Dit jaar heeft Nules de erkenning van het Festival van Autonoom Toeristisch Belang ontvangen. Dankzij het werk van het Department of Heritage.

De organisatie wordt verzorgd door Culthisme SL, zij zijn gespecialiseerd in dit soort evenementen.

  • Wanneer: 4 t/m 6 november
  • Tijd: 4 november vanaf 17.00 tot 22.00 uur. 5 en 6 november vanaf 11.00 tot 22.00 uur.
  • Waar: Mascarall, Nules, klik hier voor Googlemaps
  • Entree: Gratis