Huis kopen in Castellon, waar op letten?

Huis kopen in Castellon in de Comunidad Valencia. Heerlijk je eigen vakantie woning waar je kunt ontspannen en lekker met een coctail aan je eigen zwembad. Niets is lekkerder dan dat. Of voor langere periodes te verblijven.

Maar er zijn toch een aantal punten waar je op moet letten. Want dit gaat niet altijd goed. Door enthousiasme en omdat je misschien een koopje hebt gevonden.

Met de regenval van de afgelopen periode hebben een aantal mensen problemen ondervonden. Zo is bijvoorbeeld de tuin een sloot geworden of is er vocht ontstaan in de woning.

We zullen een aantal punten hieronder bespreken waar je op kunt letten.

bergen-castellon

1 – Laag gelegen woning

Let tijdens het bezichtigen hoe de woning ligt ten opzichte van de weg. Tegenwoordig moeten woningen een paar meter hoger gebouwd worden. Ligt de woning erg laag dan bestaat de kans op een rivier in de tuin of dat de woning onder kan lopen.

In de Spaanse huizen kan vocht in de muren ontstaan, Spanjaarden zijn hier aan gewend. En hier is niet zo heel veel aan te doen. Vaak is de oorzaak dat het uit de grond optrekt.

Let tijdens een bezichtiging op de muren, en of het muf ruikt.

2 – Ligging ten op zichte van de zon

Kijk goed naar hoe de woning ligt in verband met de zonnestand. Is er de hele dag zon in de tuin of een gedeelte? Je wilt natuurlijk wel optimaal van de zon profiteren.

Je wilt ook niet om 11 uur in de ochtend al in de schaduw zitten. Dat is in de winter heel erg koud.

Heb je een huis in de bergen gevonden? Let dan op wanneer de zon ondergaat. Het kan flink afkoelen in de bergen en je wilt zo lang mogelijk profijt hebben van de zon.

Let dus goed op de zonnestand!

3 – Aan de kust of in de bergen

Een woning aan de kust heeft als voordeel dat je snel op het strand bent. Er is een dorp of stad in de buurt en de medische zorg is eveneens vlakbij.

Het nadeel is dat het nogal klam kan worden. Ook is er sneller last van hooikoorts door de pollen van de weegbree, olijf, glaskruid of eik.

Ga je een paar kilometer landinwaarts, dan is daar al een heel ander klimaat. De zonnekracht is sterker, en het is er minder klam. Ook is er meer rust in de bergen en kan je genieten van de prachtige natuur. Belangrijk is om te weten hoe de ligging is ten opzichte van de berg en de zonnestand.

4 – Wat kan je doen aan vocht in huis?

Belangrijk altijd is ventileren. Altijd een raam open. Als je een airco hebt die kan ontvochtigen, dan zet je deze af en toe eens aan. Haal natte handdoeken zo snel mogelijk uit de badkamer. Monteer een goede afzuiger in de badkamer.

En hang eveneens geen was op in huis. Of zet in de winter de kachel eens goed aan.

Met bleek behandelen

Zie je schimmel aan de muren, dit kan je prima zelf behandelen. Door bleek in een emmer water te doen en aanbrengen op de plek. Of de bleek in een spuitflacon en op de schimmel aanbrengen, het zal snel wegtrekken.

Een goede afzuigkap tijdens het koken is een belangrijk punt. En houd de deksels op de pannen.

Niet dweilen bij lange afwezigheid

Verlaat je de woning voor een tijdje. Dan wil je alles schoon achterlaten. Dweil dan niet, want dit maakt de omgeving alleen maar vochtiger.

Ventileren is nog altijd de meest efficiënte oplossing tegen vocht en schimmel.

Genieten van het mooie klimaat in Castellon

Laat je niet al te bang praten voor bovenstaande informatie. Het is natuurlijk heerlijk genieten in de regio Castellon. Maar alles heeft natuurlijk zo zijn nadelen en voordelen.

Voordelige woningen, goedkoop op een terras, het mooie zachte klimaat, de prachtige natuur en nog veel meer voordelen. Kijk ook eens op deze pagina Redenen om een huis te kopen in Castellon.

Onze hulp nodig?

Omdat wij hier al jaren komen en de regio goed kennen kunnen wij adviseren. Zelf hebben wij al een paar woningen voor onszelf aangeschaft en kennissen geholpen. Wil je meer weten neem dan contact met ons op via email info@mooicastellon.nl.

huis-kopen-castellon
Eigen woning Castellon