Carnaval Vinaròs 4 tot 20 februari 2023

Op 4 februari barst het carnaval in Vinaros weer los. Het carnavals seizoen is dan weer begonnen in de Comunidad Valencia. Want dit zal in veel meer steden te zien zijn. Wist je dat het Vinaròs carnaval is uitgeroepen tot een festival van autonoom toeristisch belang?

Omdat het festival een autonoom toeristisch belang is, heeft dit carnavalsfeest een onderscheiding ontvangen in 2007.

Vinaròs is een toeristische bestemming aan de kust van de Middellandse zee. En ligt in het uiterste noorden van Castellon in de Valenciaanse Gemeenschap. Of ook wel Castellon noord.

Welke onderscheidingen heeft Vinaròs nog meer?

  • 2011 Beste Provinciale Partij
  • 2007 Festival van Regionaal Toeristisch Belang
  • 2007 Toerismeprijs
  • 2004 Alé Vinarossenc

Afrikaans thema

Het carnaval is een van de belangrijkste feesten in de regio van Castellon. Op 4 februari zal het feest losbarsten. Dit jaar draait het om het continent Afrika en alles heeft dan ook een Afrikaans thema.

Op 11 februari is het grote gala van een koning en de 30 koninginnen. Dit vind plaats op een podium met ruim 8500 aanwezigen.

De volgende dag is het de beurt aan de kinder koninginnen en kinder koningen.

Parades in het weekend

In het weekend op 18 en 19 februari zijn er parades te zien van wel 3 uur lang. In de avond vanaf 18.30 uur zullen deze starten. Je zult dames zien in spectaculaire kostuums en praalwagens die door de straten zullen paraderen. Er worden meer dan 6000 deelnemers verwacht.

En dit alles onder begeleiding van muziek en dansers.

Wil je het carnaval in Vinaros meemaken?

Je kunt erbij zijn als je nieuwsgierig bent naar dit spectaculaire feest. Het zal een indrukwekkende gebeurtenis zijn als je dit nog nooit hebt gezien. Want de kostuums die gedragen worden daar is heel lang aan gewerkt.

En ook met de prachtige praalwagens en harde muziek zal je echt verbaasd over kunnen zijn. Kom dus Vinaros even aandoen van 4 tot 20 februari.