Benicarló aan de Costa del Azahar

Benicarló ligt aan de Costa Azahar, Castellon is een typisch Spaans badplaatsje met ongeveer 26.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 48km2. De vissershaven is erg belangrijk voor deze plaats. Benicarló ligt tussen Peniscola en Vinaros.

Dit pittoreske dorp ligt nabij de rivier de Ebre en is onderdeel van de Taula Del Senia. Industrie, landbouw en toerisme zijn zeer belangrijk voor deze stad. Eveneens makkelijk te bereiken per trein van de route Valencia-Barcelona.

De stad Benicarló ligt ten noorden van Castellon en staat bekend om zijn gezellige winkelstraatjes met vele barretjes en mooie en lange stranden. Maar ook voor de liefhebber van cultuur is er genoeg te beleven. Zo is er een oude binnenstad met mooie kerken en statige panden.

De oorsprong van Benicarló

De geschiedenis van deze plaats ontstaat in de middeleeuwen toen het nog een kleine Arabische stad was. In het hart van het dorp is de kerk Sant Bertomeu te vinden. In de nabije omgeving op de heuvel de hermitage Sant Gregori te vinden. De plaats van een populaire bedevaart op 9 mei.

De omgeving heeft ook een lange landbouw traditie vooral Sinaasappel en Artisjok velden.

De stad Benicarlo ligt ten noorden van Castellon, en hier kan je wandelen door de gezellige winkelstraatjes met vele barretjes en mooie. Sla eveneens de lange, mooie stranden niet over. Voor cultuurliefhebers is er genoeg te beleven. Zoals de oude binnenstad met mooie kerken en statige panden.

Festiviteiten

In Januari viert men het feest van de Artisjokken, in het Spaans genoemd “Alcachofa de Benicarló“. De hoogtepunten van dit feest vormen de congressen, conferenties, de “Torrá”.

Deze Alcachofa wordt gegrild en vervolgens kan met dit gratis proeven. Dit is een hommage aan de inspanning van de landbouwkundige gemeenschap van Benicarló. Er zijn ook pinchos met Artisjok te proeven. In de provincie Castellon worden vaak Paella gerechten bereid met artisjokken.

Om de kwaliteit van de Artisjok te behouden wordt er streng gecontroleerd op de teelt, oogst en alle processen die er mee te maken hebben.

Alcachofa-Castellon

Fallas

Dit is een zeer intensief feest die een week lang duurt. Waarbij licht, vuur en mooie uitgedoste kleding de hoofdrol speelt. De fallas staat bekend om veel lawaai in combinatie met afsteken van vuurwerk. Aan het eind wordt alles dan ook in brand gestoken.

De Paasweek, Semana Santa

De week voor Pasen wordt dit uitgevoerd met traditionele godsdienstijver Processies. In Sevilla is dit een zeer bekend feest wat ook op de spaanse TV wordt uitgezonden. Eveneens wordt de Semana Santa in Vinaròs en Peñiscola gevierd.

De processies wordt uitgevoerd in kleding met puntmutsen en praalwagens, het verhaal van Jezus wordt uitgebeeld. Iedereen die aan deze processie loopt blootsvoets.

Vooravond en feest van de H. Johannus

23/24 juni. Een diepgewortelde traditie in deze streek. Dit wordt in Benicarló aan het Morongo strand gevierd met vuurwerk, barbecues, vuurwerk. Dit sportfeest wordt tegelijkertijd gevierd waarbij de beste sporter van het jaar bekend wordt gemaakt.

Stranden

Playa del Morrongo

Dit strand is gelegen nabij de haven en ideaal voor gezinnen.

Playa Caracola

Dit zandstrand loopt door naar Peníscola, en hier is nog geen massatoerisme te vinden. Watersport wordt hier beoefend en de terrasjes zijn eveneens in de buurt te vinden.

Playa de la mar Xica

Een kiezelstrand ten noorden van Benicarlo met lengte van 1000 meter.

Bezienswaardigheden

  • Museum Benicarló
  • Jachthaven
  • Papegaaien park
  • Central Market – De overdekte markt, verse producten. Koffie drinken tussen de lokale bevolking.
  • Ebro Delta, Natuurpark wat rijk is aan flora en fauna. U kunt boottochtjes maken. De gastronomie is rijk aan vis- en rijstgerechten.
  • Oude gevangenis,

Restaurants

Benicarló heeft een ruime keus uit restaurants. Hieronder staan een paar vermeld.

Er zijn nog veel meer Restaurants te vinden in Benicarló, die zijn te vinden in deze link.

Overnachten in Benicarló

Overnachten-in-castellon