Almenara Playa, een onontdekt stukje Castellon

Almenara ligt in het zuidelijkste deel van de provincie Castellon. Je slaat dit zomaar over als je op doorreis bent. Maar eigenlijk zou je even moeten stoppen bij Playa Almenara want dit is de moeite waard.

Gelegen in de Plana Baixa ligt het dorp Almenara op 5 kilometer van het strand Playa Almenara en Casablanca. Op maar liefst een half uur rijden van het vliegveld Manises.

almenara-playa

Almenara Playa was vroeger nog niet zo bebouwd als nu en was voorzien van veel natuur en riet. Een zeer rustige badplaats en echt Spaans. Na de urbanisatie zijn er veel vakantie flats gekomen en veel natuur is weggehaald.

Veel Spanjaarden komen hier op vakantie en genieten van het mooie en uitgerekte kiezelstrand van maar liefst 4 kilometer. Tegenwoordig zijn er veel Chiringuitos waar je een hapje en een drankje kunt nemen. Over de promenade kan een lange wandeling worden gemaakt.

Station Almenara

Almenara heeft een treinstation met een verbinding naar Castellon en naar Valencia.

Natuurpark Els Estanys

Dit gebied leent zich uitstekend om te fietsen en te wandelen. Tussen het strand en het dorp ligt Natuurpark Els Estanys. Een groen natuurgebied waar je kunt vissen en wandelen. En nabij de moerassen van Chilches met een diversiteit aan rijstvelden, heel bijzonder.

Ook is dit park een beschermd natuurgebied waar eveneens veel vogels te vinden zijn. En leuk om te weten is dat het water uit de Sierra de Espadán stroomt.

Camping Malvarrosa de Corinto

Deze camping ligt aan het strand en heeft plaats voor caravans en tenten. Hier zijn ook appartementen te huur. Er is een prachtige tuin aanwezig en een restaurant met buiten terras.

De camping is het hele jaar open en vanuit hier zijn mooie uitstapjes te maken naar het binnenland, Sagunto of andere mooie dorpen in de regio Castellon.

Wil je nog iets meer weten over deze omgeving bezoek dan de website van de tourist info voor een uitgebreide gids.