10 voordelen van wonen in een dorp in Castellon

Steeds meer mensen trekken weg uit de stad, niet alleen Spanjaarden maar ook buitenlanders zoeken een woning in een rustige omgeving. Het liefst op de campo, in de bergen of in een dorp. Wij geven ze geen ongelijk want er zijn veel verschillen met wonen in de stad of aan de kust.

1. Meer in de natuur

Dorpjes liggen vaker in een prachtig natuurgebied. En je hoeft nooit ver van huis te gaan om in de natuur te gaan wandelen. Dit heeft een zeer positieve invloed op je algehele gezondheid. Namelijk een schone lucht, biodiversiteit en rust.

De groene omgeving is overweldigend en is bewezen dat groen ontspant en ontstresst.

2. Relaxer leefpatroon

Verder is het tempo in een dorp rustiger. Hierdoor wordt je vanzelf ook wel rustig en dit heeft een aantal voordelen. Je bent meer ontspannen waardoor je meer tijd hebt voor je gezin en voor jezelf.

3. Contact met buren

Sociale contacten in een dorp zijn ook van groot belang. Wanneer je een goed contact hebt met buren dan zal dit voor een aantal voordelen zorgen. Je kunt namelijk veel steun verwachten. Mocht er onverhoopt ietsaan de hand zijn dan kan je terugvallen op buren.

Toon respect voor je mede dorpsbewoners en stel je onzichtbaar op. Hiermee wordt veel bereikt en wordt je betrokken bij allerlei dorps activiteiten en tradities.

4. Omgeving is schoner

In de meeste gevallen zijn dorpen vrij schoon als je het vergelijkt met de stad. In een dorp wordt minder afval geproduceerd en is er minder verkeer.

Maar dat geldt niet voor alle dorpen, want soms staan er fabrieken in de buurt. Kijk dus goed rond en maak een praatje met iemand uit het dorp.

5. Voordeliger

Voordeliger leven is sterk afhankelijk in welk dorp je woont. Een meer toeristisch dorp zal duurder zijn dan een niet toeristisch dorp. Alleen op een terras is het al goedkoop.

Verder zijn er veel diensten voordeliger zoals de prijs van een woning, boodschappen, vervoer, vaste lasten.

Over het algemeen kunnen we zeggen dat het in een dorp goedkoper is dan in de stad.

6. Stress verminderend

Doordat de lucht gezonder is en minder vervuiling voorkomt, zorgt dit voor stress vermindering. Verder is er minder geluidsoverlast en lichtvervuiling, waardoor je een goede nachtrust zult hebben.

Omdat je beter in verbinding staat met de natuur helpt het zeker te ontspannen.

7. Fysieke gezondheid

Dorpsbewoners zijn actiever en gaan vaker sporten, wandelen en wielrennen. Er is dus minder vervuiling en je staat meer in contact met de natuur. Ook het gemeenschapsgevoel is sterker. Wordt je al enthousiast?

8. Parkeren

Al geldt dit niet in alle dorpen maar parkeren gaat beter en kan je ook wat dichter bij je huis parkeren. Simpelweg omdat er in een dorp minder inwoners zijn dan steden.

9. Goedkopere woningen

In een dorp zijn vaak goedkope dorpswoningen verkrijgbaar. Soms dien je deze nog wel wat te renoveren. In een gemeente onder de 5000 inwoners is het bijna 52 procent goedkoper dan gemiddeld.

Veel woningen zijn best ruim en soms is er een zwembad bij. In ieder geval een mooie tuin.

10. Lagere belastingen

Om leeglopen en ontvolking van dorpen te voorkomen bieden sommige overheden financiele voordelen aan. Dit kan een voordeel zijn om een bedrijf te beginnen. Hulp met aankoop, huur, renovatie. Ook de kosten van een school.

Holapueblo is een project die actief is in heel Spanje en dus ook in de regio Castellon voor leeglopende dorpen.

Ook is de rekening van water en elektriciteit vrij laag.

Wil jij ook wel in een dorp wonen in Castellon?

Zie jij het wel zitten om in of nabij een dorp te wonen? Kijk dan eens op Idealista of Fotocasa voor een voordelig project. Als je een beetje handig bent en niet vies van klussen dan kan je voordelig leven in Castellon.