Warm water met een elektrische boiler en zonnepanelen in Spanje

Wat zou het mooi zijn als er een elektrische boiler bestond die rechtstreeks op een zonnepaneel aangesloten kan worden. In Spanje is dit een ideale oplossing met zoveel zon.

Je kunt natuurlijk warm water maken met een elektrische boiler op elektra of met een geiser aangesloten op het gas. Een zonneboiler behoort tot de oplossing voor het maken van warm water. Maar iedere keuze heeft zo zijn eigen voor- en nadeel.

Zuinig met label A of B

Zo wordt een elektrische boiler aangesloten op het elektrische net en kost veel stroom. Gelukkig wordt het stroomverbruik steeds beter i.v.m. de nieuwe energielabels A en B die bijna normaal worden bij de elektrische boilers.

Een geiser verbruikt veel gas en dus moet de gaspot vaak worden omgewisseld.

Een zonneboiler heeft eveneens zijn nadelen. Deze neemt veel ruimte in beslag, is duur in aanschaf en onderhoud, daarnaast ingewikkeld om aan te sluiten.

Aparici SOL zeer geschikt bij Off Grid

De Aparici SOL serie elektrische boilers kunnen rechtstreeks worden aangesloten op zonnepanelen zonder een inverter. Perfect voor gebruik in Spanje en zeker bij off grid (niet aangesloten op netwerken als water en elektra).

De boiler is uitgevoerd met 2 indirecte verwarmingselementen van 30V en 60V. U kunt dus 2 of 4 panelen van 24V rechtstreeks aansluiten op de Aparici SOL elektrische boilers.

  • Geen ingewikkelde dingen
  • Montage zowel horizontaal als verticaal
  • Eenvoudig en zeer voordelig in gebruik
  • Volledig verwarmen met de zon
  • Dus 100% ECO !
Aparici-SOL-solar-termo

Een laag energieverbruik

De SOL boilers zijn eigenlijk een aangepaste versie van de Aparici RXI serie. Deze is voorzien van een SMART ECO controller die ervoor zorgt dat het energieverbruik zo laag mogelijk is. Hiermee hebben de Aparici RXI elektrische boilers ook een energielabel A en B gekregen.

Ideaal in Spanje

Zeker voor de bewoners in Spanje met de vele zonuren is de Aparici SOL een slimme keuze. Voor de Nederlandse markt komt er binnenkort een model uit met ook de mogelijkheid voor aansluiten op het net zodat er in de winter bijverwarmt kan worden als er geen zon is.

Update: Nu verkrijgbaar in Nederland bij Ecotopper.nl.

in Spanje te koop bij onder andere AguaCaliente.es. Hier spreken ze Nederlands, Spaans, Frans en Engels.

https://aguacaliente.es/categoria-producto/termo-placa-solar/