Robot Ibel Ice bedient jou een kop koffie in Castellon

Had jij ooit gedacht dat je bediend zou worden door een robot? Vandaag op 22 januari is dit werkelijkheid geworden. Ibel Ice is gelanceerd als eerste bedienend robot in Castellon. Deze barista is te vinden in winkelcentrum Salera op de begane grond.

Ibel-Ice, de robot die je koffie verkoopt in Castellón
Ibel Ice. Serveert koffie en ijs. Bron N. Gargallo

Castellón heeft vandaag zijn eerste cafetaria gelanceerd die wordt gerund door een robot. De toekomst die al aanwezig is in landen zoals Japan. Je moet je voorstellen dat het veel nieuwsgierigheid met zich meebrengt van de inwoners van Castellón.

Tien soorten koffie en vijf ijssoorten

Ibel-Ice, de nieuwe Android die je goedemorgen zegt en je tegen betaling energie geeft om de dag te beginnen.

Kiezen tussen tien soorten koffie (van flat white tot Americano, ristretto of traditionele Cortado…) en vijf ijsopties (waarvan drie verschillende smaken en twee mixen). Momenteel is het alleen mogelijk om te pinnen en de optie voor bankbiljetten en munten wordt binnenkort actief.

De nieuwe barista klaagt nu al

Tijdens zijn werkdag wordt hij begeleid door een robotarm, die het proces stap voor stap verzorgt tot het aanbieden van het geselecteerde product aan de klant. Een heel spektakel. Omdat de nieuwe Barista nu al klaagt en zinnen zegt zoals “Ik ben het werken beu, ik heb vakantie nodig“.

Algunas de las variedades que sirve el nuevo robot en Castelló.
Koffiesoorten. bron; Elperiodicomediterraneo

Een uniek avontuur in Spanje

“En in Spanje hebben we geen bewijs van een andere Ibel -Ice look-a-like. Wij geloven dat ook niet in Europa”, leggen ze allebei uit. Na een periode van testen en aanpassingen werd deze maandag 22 januari gelanceerd. “Het is autonoom, het heeft een verkoopinterface. Met een bepaalde periodiciteit spreekt de robot bovendien met het publiek”.

“We kunnen de offertes die hij uitdrukt wijzigen en configureren”, leggen ze uit. Ze wachten met spanning af dat het een groot succes wordt. Omdat het een robot is, heeft hij geen schema’s. Al hoef je hiervoor niet altijd een robot te zijn. 

Kom langs in winkelcentrum Salera in Castellon de la Plana

Ibel Ice is tijdens de openingstijden actief en biedt de stimulans om te kletsen. Als je ook bediend wil worden met een kop koffie kom dan langs in het winkelcentrum Salera in Castellón de la Plana op de begane grond.

Antonio y Carlos, con el robot que te sirve un café, en el centro comercial Salera.
Antonio en Carlos, met de robot die koffie serveert, winkelcentrum Salera