Naar het zwembad in Castellon, de Piscina municipal

In veel dorpen in de provincie Castellon zul je vaak een openbaar zwembad vinden. Dit heet ook wel Piscina municipal. Hier kan je voor een lage entree een aantal uren doorbrengen. Deze zwembaden zijn alleen in de zomer geopend.

Omdat veel dorpen vrij ver van zee liggen en om toch verkoeling te kunnen vinden kunnen inwoners gebruik maken van het zwembad. Dit wordt bekostigd en onderhouden door de gemeente.

Zo kunnen kinderen in ieder geval de zomer doorkomen gedurende de 11 weken dat ze vrij zijn van school.

Een entreekaart is al helemaal niet zo duur en kan je voor gemiddeld €2,– aanschaffen.

Openbaar zwembad ook voor toeristen?

Jazeker, ook toeristen mogen in het gemeentelijke zwembad. Let wel even op de tijden want die kunnen verschillen.

Sommige zwembaden zijn alleen in de ochtend open. Of bijvoorbeeld van 11 tot 18 uur. Neem voor de zekerheid wel je eigen stoel en parasol mee want die is vaak niet aanwezig.

Ook zijn er wc ’s aanwezig en verkleedhokjes. Een restaurant is ook altijd wel in de buurt. Maar slim is wel om even je eigen drinken en eten mee te nemen.

En soms moet je een kaartje halen bij het gemeentehuis, dus ons advies is om alvorens even naar het zwembad te rijden en informeren.

In de winter zwemmen?

In de winter zwemmen kan dan weer in een overdekt zwembad. Dit is ook vaak van de gemeente. In veel steden en kleinere plaatsen is zo ’n zwembad te vinden.

Voor ongeveer €2,– koop je hier een entreekaart. Hier zijn kleedkamers, douches en vaak een cafetaria aanwezig.

Naar een waterpark in Castellon

In de provincie Castellon zijn ook waterparken te vinden waar je een dag kunt vertoeven met de kids. Bijvoorbeeld in Oropesa is het Parque Acuático Polinesia met veel zwembaden en attracties.

Of Aquarama in Benicassim. Dit park bestaat al ruim 35 jaar. Ook met veel glijbanen, attracties en de langste capsule glijbaan. Je kunt het best online tickets kopen.

pretparken-in-castellon
Waterpark in Castellon

Wil jij naar een Piscina Municipal?

Lijkt het jou ook wel even lekker een heerlijke frisse duik te nemen in plaats van het zoute water van de zee. En even geen zand tussen je tenen?

Zoek op googlemaps op Piscina municipal en je vindt er vast wel een in de buurt.

piscina-municipal-castellon
Piscina municipal Castellon