Lepelgerechten in de Comunidad Valencia


Van 1 april tot zondag 18 april 2021 hebben verschillende restaurants in de provincie’s Alicante, Castellon en Valencia speciale menu’s met als hoofdrol Lepelgerechten. Dit zijn traditionele recepten die typerend zijn voor de desbetreffende gemeentes. Dit is de eerste traditie van de “Spoon Plates Conference”. Het heeft als doel het aanbod van restaurants te promoten.

Steeds meer mensen ontdekken een stad en ze gaan niet alleen voor de cultuur, de historie en het erfgoed maar ook voor de gastronomie.

Met als doel de gastronomische traditie en de hoge kwaliteit van het cateringaanbod van de provincie Castellón te benadrukken en hoog te houden. De Confederatie van Gastvrijheid en Toerisme van de Valenciaanse Gemeenschap (CONHOSTUR).

De Provinciale Vereniging van Ondernemers van Castellón Gastvrijheid en Toerisme (ASHOTUR) hebben in samenwerking met het Valenciaanse Bureau voor Toerisme de eerste editie van de “Spoon Plates Conference” georganiseerd.

24 restaurants in Castellon doen mee

Van donderdag 1 april tot zondag 18 april 2021 hebben 24 restaurants in de hele provincie Castellón speciale menu’s voorbereid, met lepelgerechten als hoofdrolspelers, waarin klanten traditionele recepten vinden die typerend zijn voor de desbetreffende gemeenten.

Met deze dagen kunnen klanten genieten van een traditionele, authentieke gastronomische ervaring.

Vegetarisch, dus geen vlees

De gerechten die geserveerd worden zijn vegetarische gerechten. Je kan dus veel visgerechten, rijst, veel verse groenten en heerlijke toetjes verwachten. Het zijn altijd 3 gangen menu’s. Mocht je in de Comunidad Valencia zijn, reserveer wel een plek want het kan weleens druk zijn.

Nu hoef je alleen nog maar het menu te kiezen en te genieten van deze eerste editie van de Spoon Plates Conference.

Als je interesse hebt en je wilt mee eten, klik op de link van en vind je restaurant Ruta de Cuchara

ruta-de-cuchara