La Plana de L’Arc in Castellon

La Plana de L’Arc is een organisatie die zeven gemeenten in de provincie Castellon wil samenbrengen om meer toeristen te trekken. Kijk eens naar de oudste Romeinse weg, Via Augusta tussen de bergen en de zee. Hier wordt slow turisme oftewel langzaam toerisme gepresenteerd.

Je kunt je laten omringen door de eeuwenoude geschiedenis en de charme van dit gebied. Verborgen geheimen in de stenen van het iberische Castellon de la Plana. Of in de islamitische wachttorens die de komst van El Cid in dit land overwoog.

Eén bestemming, duizend paradijzen

Dit is een van die momenten waarop het kiezen van een optie je verrassend genoeg laat genieten van alle mogelijkheden die er al waren en zullen zijn.

Aan de Costa del Azahar vindt je onder meer Strand, bergen, sport, cultuur, geschiedenis, gastronomie, ambachten, agrotoerisme, fotografie, evenementen en beurzen, natuurparken, kastelen en forten… langzaam en duurzaam toerisme om onszelf te verwennen.

Waarom zou je er één kiezen als je ze allemaal kunt bewonderen?

De 7 gemeenten van Plana de L’Arc

De zeven gemeenten in Castellon die hieronder vallen zijn

  • Benlloc
  • Cabanes
  • Vall d’Alba
  • Vilafames
  • La Torre d’en Doménec
  • Vilanova d’Alcolea
  • Les Coves de Vinromà

Makkelijk te bereiken

De ligging van de Plana de l’Arc halverwege de kust en het binnenland zorgt voor een goede bereikbaarheid over de weg. Een vlotte verbinding met de belangrijkste bestemmingen aan de Valenciaanse kust, met andere gemeenten in de provincie Castellón en ook met de stad vanuit Valencia

Bovendien zijn de verschillende toegangswegen tot de gemeenten geconditioneerd en bewegwijzerd zodat je niets van de beleving mist, met of zonder navigatiesysteem.

Het is onmogelijk om te verdwalen maar wel heel makkelijk om te willen verdwalen en de stress te vergeten wanneer je hier aankomt.

Met de auto of motor

Vanaf Valencia:   snelweg A-7 of snelweg AP-7 afrit 47 en aansluiten op CV-10.

Vanuit Barcelona : AP-7 afslag 44 met N-340 en aansluiten op CV-13 in Torreblanca en CV-10.

Vanuit Zaragoza : A-23 sluit aan op A-7 en CV-10.

Met de trein

Station Castellón en Oropesa del Mar (Raadpleeg Renfe).

Met het vliegtuig

Luchthaven Valencia 100 km.

Luchthaven Castellón (Vilanova d’Alcolea)

Ontdek deze prachtige omgeving

Zoals je kunt zien is deze omgeving ideaal te bereiken. Ontdek de groene omgeving met pittoreske dorpen. Ook fietsend is het prima te doen en de rust zal je overweldigen. Maak de route van de 7 reuzenstoelen. Overnachten kan in een casa rural, hotel, camping of appartement.

plana-del-arc
Plana de l’Arc (beeld.planadelarc.com