Jachtseizoen geopend in de Comunidad Valencia

Zoals je waarschijnlijk al gemerkt hebt is het jachtseizoen geopend in de Comunidad Valencia. Hierbij worden er op bepaalde dagen gejaagd op diverse soorten vogels en vossen. Het seizoen duurt maar kort, tot 13 september. De jacht wordt bijgestaan door diverse soorten hondenrassen, de voornaamste is wel de Podenco, die bekend staat om zijn snelheid. Helaas worden ze na de jacht vaak gedumpt.

Wist je dat…er ruim 800.000 jagers in Spanje zijn? Ze jagen op Donderdag, Zaterdag en Zondag. En dat ze maar op vijf dieren per dag mogen jagen? Ze moeten wel een jachtvergunning kunnen laten zien.

Bord Coto de Caza

Heb je langs de weg of bij een huis wel eens een bord zien staan met de tekst Coto de Caza? Dit betekent dat het een jachtgebied is. En dat men daar gewoon mag jagen. Dit is een gebied waar gratis gejaagd mag worden, zo is vastgelegd in de Spaanse wet. In deze weg is dus ook vastgelegd op welke dagen en tijdstippen er gejaagd wordt.

Als je een huis hebt gekocht in de bergen of op het platte land, dan kan het zomaar zijn dat er jagers in je tuin staan. Ze mogen daar schieten, dat is toegestaan. Je kan het oplossen door er een hek omheen te zetten. Op die manier zou het opgelost moeten zijn.

Coto privado de Caza

Vaak zie je ook een bord waarop staat “Coto privado de Caza”. Dit betekend dat het een privégebied is waar men mag jagen. In dit gebied mogen gelicentieerde leden van de Federacion de Caza (Jacht federatie van de Comunidad Valencia) daar jagen. Dus alleen leden mogen hier jagen.

coto-de-caza-privado
Coto Privado

Jachtfederatie van de Comunidad Valencia

Op de website van de Jacht federatie van de Comunidad Valencia staat veel informatie hierover vermeld. Hier zijn ook jacht cursussen te doen voor zowel volwassenen en kinderen. Competities en wedstrijden worden via deze Federatie gehouden.

Op de website staat heel veel informatie over het jagen in de Comunidad Valencia. Om de tekst in het Nederlandste lezen, klik op de rechtermuisknop en ‘vertaal naar Nederlands’. De Website van de jachtfederatie www.federacioncazacy.com.

coto-de-caza
Coto de Caza