Internet in Castellon Spanje

Internet in Castellon is wel handig als je hier op vakantie bent of woonachtig. Internet is dan een must en niet meer niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. 

Net als in Nederland zijn er meerdere mogelijkheden om internet te verkrijgen. Zo is er in de dicht bevolkte gebieden ook glasvezel met hoge snelheden en internet via de kabel zoals in Nederland bijvoorbeeld Ziggo heeft.

In de buitengebieden wordt vaak gebruik gemaakt van Wimax of 4G/LTE. Maar hoe werkt dit nu eigenlijk en wat zijn de mogelijkheden ? Dit proberen we kort uit te leggen m.b.v. afbeeldingen.

Internetten in Spanje Castellon
Wimax en 4G/LTE

Wimax:

Wimax is een systeem wat eigenlijk vergelijkbaar is met een soort super wifi. In Castellon staan er meerdere zendmasten met daarin Wimax antennes. Deze masten zijn verbonden met een normale internet verbinding.

Als je nu op je dak een kleine antenne plaatst die ongeveer 30 cm doorsnede heeft en deze uitricht op een Wimax mast kan je internetten. Op de antenne in je huis monteer je een modem met wifi en je hebt wifi in het gehele huis.

De afstand van de Wimax antenne naar je huis antenne kan meerdere kilometers zijn. Deze verbinding is dus perfect in gebieden waar men geen of moeilijk kabels kan aanleggen. In de meeste gevallen is er een snelheid te behalen tot 15MB en het internetten onbeperkt.

4G/LTE

Deze wordt aangeboden door de mobiele aanbieders zoals Mobistar en Vodafone. Men heeft thuis een modem die in contact is met de 4G masten waar ook je telefoon mee is verbonden.

Het kastje heeft een ingebouwde wifi router zodat je met je PC in je huis kan internetten. Vaak is deze verbinding een stuk duurder wat betreft de maandelijkse kosten en is het internetten niet onbeperkt maar met een data limiet.

Vaste lijn, kabel, glasvezel

Vaste lijn, Kabel of glasvezel

Dit is een van de snelste verbindingen. Men trekt een kabel vanuit een verdeelkast in de straat naar je huis. In het huis wordt deze verbonden met een modem. Vaak heeft dit modem een ingebouwde wifi zodat men met wifi in het gehele huis kan internetten.